Ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων από την 1η Φεβρουαρίου οπότε και ξεκινά επισήμως η απογραφή όσων λαμβάνουν επιδόματα.
Στον κρατικό μηχανισμό για άλλη μια φορά επικρατεί σύγχυση καθώς τα ΚΕΠ που καλούνται να καταγράψουν τους δικαιούχους παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίστηκε να έχει άγνοια για τα προβλήματα στα ΚΕΠ έστω κι αν έχει προειδοποιήσει ότι όποιος δεν απογραφεί μέχρι τις 16 Μαρτίου θα χάσει το προνοιακό του επίδομα.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, τα κέντρα υπολειτουργούν αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων και ήδη καταγράφονται ουρές.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αν θα προσέλθουν οι 200.000 έλληνες που λαμβάνουν επίδομα για να απογραφούν, δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Ο αρμόδιος υφυπουργός πρόνοιας Μάρκος Μπόλαρης εμφανίστηκε ανέτοιμος να δώσει απαντήσεις στο ζήτημα και περιορίστηκε να πει ότι το θέμα εξετάζεται.
Την ίδια ώρα παρουσιάζονται και ζητήματα προσωπικού και ιατρικού απορρήτου, καθώς παραμένει άγνωστο πως θα απογραφούν στα ΚΕΠ ασθενείς που πάσχουν για παράδειγμα από Aids.
Όμως ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης μιλά για τα παράνομα επιδόματα που χορηγούνται.
Έπειτα από καταγγελίες βρέθηκε ότι επί σειρά ετών ακόμη και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων χορηγούσαν πιστοποιητικά αναπηρίας για τη λήψη επιδομάτων.
Ενδεικτική η περίπτωση πνευμονολόγου μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, ο οποίος έδινε πιστοποιητικά σε …αναπήρους που περπατούσαν κανονικά. Η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα.