Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να καταναλώσετε με πολλούς τρόπους: ωμό, στον ατμό, σοταρισμένο ή σε μορφή χυμού.
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι τρόφιμο που μπορείτε να το καταναλώσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε διάφορες παρασκευές. Ο χυμός από σπανάκι καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο προσέγγισης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, αφού στην πραγματικότητα συνδέεται με μια σειρά από εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.
Μεταξύ άλλων, ο χυμός σπανάκι συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, τη βελτίωση της υγείας των ματιών, τη μείωση ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.
Επιπλέον, βοηθάει στη σύνθεση κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης του συνδετικού ιστού που βοηθά στην επούλωση πληγών. Ακόμα, βοηθά στον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη και μπορεί να σας γεμίσει ενέργεια, λόγω της πληθώρας βιταμινών και μετάλλων που περιέχει το σπανάκι.