Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι να συνεχίσετε τα μπάνια στη θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 75% νερό και ο εγκέφαλος μας νιώθει καλύτερα όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, αφού λαμβάνει ποικίλα ερεθίσματα.
Δείτε με ποιους τρόπους το θαλασσινό νερό ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό:
Ακοή
Κατά τη διάρκεια των ετών διαμόρφωσης της μνήμης μας (16-21 ) πολλοί άνθρωποι περνάνε ένα διάστημα κοντά στη θάλασσα, σχηματίζοντας αναμνήσεις χαλάρωσης, όπως επισημαίνει ο βιολόγος Τζ. Γουάλας Νικολς, ο οποίος μελετά τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη θάλασσα. Αργότερα στη ζωή μας , ακόμα και το άκουσμα του ήχου της θάλασσας μας φέρνει αυτόματα ένα αίσθημα χαλάρωσης και γαλήνης.
Αφή
Δεν είναι μυστικό ότι η άνωση στο νερό ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας. Το κολύμπι στη θάλασσα χαλαρώνει τον οργανισμό και ρίχνει τα επίπεδα μαγνησίου βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.
Όραση
Δεν είναι τυχαίο που όταν πηγαίνουμε διακοπές, αδειάζουμε ευχαρίστως το πορτοφόλι μας για να βρούμε ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα για το αντίκτυπο που έχει στο μυαλό μας η θέα της θάλασσας, έχουν υπάρξει μελέτες που συνδέουν την παρατήρηση της με τη μείωση των επιπέδων άγχους.
Γεύση
Αν και το νερό της θάλασσας δε θεωρείται πόσιμο, εάν ο στόχος σας είναι η ενυδάτωση, τότε το να πιείτε λίγο κατα λάθος βουτώντας είναι μάλλον ωφέλιμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές το πόσιμο αλατόνερο μπορεί να μειώσει την κούραση, να σταθεροποιήσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει την όρεξή σας ( αν και είναι ακόμα καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πιείτε μεγάλη γουλιά )
Όσφρηση
Γνωστή ως θαλασσοθεραπεία, η χρήση θαλασσινού νερού ως κύριο μέσο θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των θεραπειών για ιογενείς λοιμώξεις όπως η οξεία ιογενής βρογχίτιδα . Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από σοβαρές αλλεργίες ή ακόμα και απλό κρυολόγημα καταφεύγουν στις εισπνοές θαλασσινού νερού.