Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν μια νανοκάμερα η οποία θα μπορεί να ταξιδεύει μέσα στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, να φωτογραφίζει και να παρέχει πληροφορίες που θα βοηθούν και θα λύνουν τα χέρια των ιατρών.Και όχι μόνο αυτό εκτός από τις φωτογραφικές απεικονίσεις, το μηχάνημα αυτό θα μπορεί να αποθέτει ειδικά φάρμακα σε προκαθορισμένα σημεία μέσα στο ανθρώπινο σώμα, που μέχρι τώρα για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να γίνει επέμβαση.
Συγκεκριμένα Ισραηλινοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, με επικεφαλής τον Δρα Γκάμπορ Κόζα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για βιοιατρικές μικροσυσκευές Biomedical Microdevices, δημιούργησαν μια μίνι κάμερα που μπορεί να κολυμπήσει στο ανθρώπινο σώμα.Η κάμερα είναι σαν μια νανο-κάψουλα και διαθέτει και μια “ουρά” από χαλκό που της επιτρέπει να κινείται μέσα στον οργανισμό.
Η κάμερα καθοδηγείται μαγνητικά με μια ειδική μηχανή και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Πρόκειται για την πρώτη ασύρματη ενδοσκοπική τηλεκατευθυνόμενη νανοκάμερα με τέτοιες δυνατότητες. Σύντομα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κάμερα αυτή θα βοηθήσει στην ανακούφιση αλλά και τον εντοπισμό πολλών παθήσεων
Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι γνωστό εδώ και πολλά έτη στους επιστήμονες, ωστόσο ο ακριβής ρόλος του σε ό,τι αφορά την «πυροδότηση» ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων παραμένει ασαφής.