Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό λαχανικά. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, για αυτό και θεωρείται μία υπερ-τροφή που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή της μέλλουσας μητέρας.
Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων και η κατανάλωσή του την απαιτητική περίοδο της εγκυμοσύνης εξασφαλίζει τα κατάλληλα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, δυναμώνει τα οστά του εμβρύου και προλαμβάνει ασθένειες και γενετικές ανωμαλίες.
Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη παρακάτω:
Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλου στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, συνεπώς και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Προλαμβάνει την αναιμία
Οι ανάγκες σε σίδηρο αυξάνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης και η μη επαρκής πρόσληψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Το μπρόκολο είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου και φολικού οξέως και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κρατά μακριά λοιμώξεις και ασθένειες. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και “θωρακίζουν” τον οργανισμό.
Κάνει καλό στα οστά
Μεταξύ άλλων, το μπρόκολο περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, συστατικά απαραίτητα για την υγεία τον οστών της εγκύου, αλλά και του μωρού.
Προστατεύει το δέρμα
Το μπρόκολο είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Α, Ε, Β και Κ οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας.
Κάνει καλό στα μάτια
Η βιταμίνη Α και η β-καροτίνη κάνουν καλό στα μάτια και κρατάνε τις παθήσεις των ματιών μακριά.
Γενικά, τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στην εγκυμοσύνη εξασφαλίζουν μία ποικιλία θρεπτικών συστατικών για το μωρό σας και για εσάς.
Και ένα ακόμη πλεονέκτημα όταν τρώτε από όλο το φάσμα φρούτων και λαχανικών. Κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, το μωρό δοκιμάζει τις τροφές που τρώτε μέσα από το αμνιακό υγρό.
Έτσι αν εκθέτετε το μωρό σας σε μία ποικιλία υγιεινών φρούτων και λαχανικών στη μήτρα, θα αυξήσετε την πιθανότητα να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί αργότερα τις γεύσεις αυτές!