Η μοναξιά της πανδημίας, έχει κυριεύσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων και μάλιστα τους οδήγησε στο να μην έχουν την απαραίτητη βοήθεια που έχουν ανάγκη.
Οι γυναίκες που μόλις έφεραν μια νέα ζωή στον κόσμο μας, είναι μόνες στο σπίτι καθώς δεν επιτρέπεται λόγω κορωνοϊού να τις επισκεφθεί η μητέρα τους, ή κάποιος δικός τους άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην μητέρα.
Ο νέος τους ρόλος σημαντικός, αλλά αισθάνονται τόσο μόνες, σε μια περίοδο της ζωής τους που είναι και ψυχικά ευάλωτες.
Ένα καινοτόμο πρόγραμμα mentoring σε μαμάδες που έχουν μόλις γεννήσει, ξεκινά ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο της δράσης «Δίπλα στη Γυναίκα που θηλάζει», ο Σύλλογος στηρίζει τις νέες μαμάδες, παρέχοντας δικτύωση με μέντορες μητέρες, που έχουν περάσει πρόσφατα από το ίδιο στάδιο και είναι έτοιμες να μοιραστούν την πρακτική γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας της καραντίνας, πολλές θηλάζουσες γυναίκες δεν έχουν το απαραίτητο υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι τους από γονείς, φίλες ή μαίες.
Αυτό το «κενό», αλλά και τη μοναξιά που αισθάνονται οι νέες μαμάδες την εποχή του κορωνοϊού επιδιώκει να καλύψει ο Σύλλογος Φίλων με το πρόγραμμα mentoring «Teaching Moms».
Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του Συλλόγου, ιατρός, κα. Πόπη Καλαϊτζή «δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής εξειδικευμένων συμβούλων, αλλά υποστήριξης από μητέρα σε μητέρα και αυτοβοήθειας.
Θέλουμε οι νέες μητέρες να μην αισθάνονται μόνες σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για τις ίδιες και τα βρέφη τους”, σημειώνοντας πως:
Το «Teaching Moms» είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων».
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναντήσεις των μεντόρων με τις mentees (μια προς μια) μέσω Ζoom, ομαδικές συναντήσεις-συζητήσεις αλλά και εξειδικευμένα ενημερωτικά webinars από επιστήμονες.
Ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη ομάδα μεντόρων μαμάδων, οι οποίες έχουν πρόσφατα θηλάσει και είναι έτοιμες να στηρίξουν άλλες νέες μητέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και την υποβολή αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στη σελίδα του Συλλόγου diplastigynaika.gr.
Βρείτε μας: Facebook | Instagram | [email protected]