Όταν βιάζεσαι, πιθανόν να χρησιμοποιείς το ζεστό νερό της βρύσης για να φτιάξεις το τσάι ή τον καφέ σου, χωρίς όμως να γνωρίζεις τις επιπτώσεις.
Κάτι τέτοιο μπορεί να γεμίσει το ρόφημά σου με μόλυβδο, χαλκό και σκουριά. «Το ζεστό νερό της βρύσης έχει περισσότερες πιθανότητες να μεταφέρει όλα τα παραπάνω στο ποτήρι σου» αναφέρει ο Τζέιμς Μ. Σάιμονς, συγγραφέας του Plain Talk About Drinking Water, κάτι που μπορεί να σου δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.
Για να είσαι ασφαλής, προτίμησε να βράζεις κρύο νερό σε μπρίκι ή στο βραστήρα σου και να απολαμβάνεις το ρόφημά σου, χωρίς να ανησυχείς για τέτοιου είδους κινδύνους.