Θα φανταζόσουν ποτέ πόσες διαφορετικές γεύσεις μπορεί να φιλοξενήσει πάνω του το κλασικό και παραδοσιακό γλυκό κάθε σπιτικού; Το κέικ δε σε απογοητεύει ποτέ λόγω της ευκολίας στην δημιουργία του, της λαχταριστής του γεύσης, αλλά και των συνδυασμών που μπορούν να το απογειώσουν.
Πήγαινε, λοιπόν, μια βόλτα στη κουζίνα και συγκεκριμένα το καλάθι με τα φρούτα κι αν οι μπανάνες σου είναι πολύ ώριμες και δε μπορείς να τις καταναλώσεις σε αυτήν την κατάσταση, μην τις πετάξεις!
Αντιθέτως, χαμογέλα γιατί έχεις έναν παραπάνω λόγο να φτιάξεις ένα γλυκό, το οποίο θα ευχαριστηθείς και μάλιστα δίχως τύψεις. Ώρα για banana bread…
Η αντικατάσταση των ανθυγιεινών υλικών με τις healthy προσθήκες θα σου χαρίσουν το σκούντημα στον ώμο που θα σε ωθήσει να βάλεις όλο το μεράκι στο αριστούργημα που θα δημιουργήσεις.
Θα χρειαστείς
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 1 κούπα γάλα καρύδας, βρώμης ή αμυγδάλου
- καρύδια
- 1 κ.γ. κανέλα
- μία βανίλια
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μέλι, το γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο προσθέτουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα στέρεα υλικά και τα παντρεύουμε αναμιγνύοντας τα καλά ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη παχύρρευστη κρέμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Κάνε την αλλαγή στο καθημερινό lifestyle για να θέσεις σε πρώτο πλάνο την υγεία και την απόλαυση χωρίς η μία να αναιρεί την άλλη.