Το ροζ χρώμα της οφείλεται προφανώς στα παντζάρια. Η σούπα της συνταγής είναι απλή και πολύ υγιεινή και μπορείς να την έχεις σε 30 λεπτά αν χρησιμοποιήσεις έτοιμα παντζάρια. Το θυμάρι και το δεντρολίβανο ταιριάζουν υπέροχα για αρωματικά και μην ξεχάσεις να τη σερβίρεις ζεστή με μερικές φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας.
Θα χρειαστείς:
1 μεγάλο κουνουπίδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κεφάλι σκόρδο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (ή κανονικό)
2 κούπες νερό
1 κούπα ζωμό
1 κούπα παντζάρια κομμένα σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις. Κόψε και πλύνε το κουνουπίδι, περίχυσε λίγο ελαιόλαδο και βάλε το στον φούρνο για 25 λεπτά. Θες να ροδίσει και να μαλακώσει. Κόψε τις άκρες από το σκόρδο, τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο και βάλε το στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
Αν δεν θες τόσο σκόρδο κάνε το ίδιο με μερικές σκελίδες, χωρίς να τις καθαρίσεις. Mόλις είναι έτοιμα βγάλε το κουνουπίδι και το σκόρδο από τον φούρνο.
Άφησε το σκόρδο να κρυώσει. Στο μεταξύ βάλε στο μπλέντερ το κουνουπίδι, το γάλα καρύδας, το νερό, τον ζωμό, τα παντζάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Δούλεψε καλά. Μόλις το σκόρδο κρυώσει αφαίρεσε τη φλούδα του και βάλε το για άλλα 2-3 λεπτά στο μπλέντερ. Για να σερβίρεις μπορείς να προσθέσεις μισή κουταλιά γιαούρτι.