Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή υποφέρετε από αϋπνίες;
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν πιο ποιοτικό ύπνο, ακολουθούσαν ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων.
Δείτε ποια είναι τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη ρύθμιση του ύπνου.
Λυκοπένιο: Υπάρχει στο γκρέιπφρουτ, τη ντομάτα, την παπάγια και το καρπούζι.
Σελήνιο: Θα το βρείτε σε ψάρια όπως ο μπακαλιάρος και ο τόνος, στο κριθάρι, στη γαλοπούλα και στους ξηρούς καρπούς.
Βιταμίνη C: Οι κορυφαίες πηγές είναι ο ανανάς, οι φράουλες, η παπάγια, τα εσπεριδοειδή, οι στρογγυλές πιπεριές, το μπρόκολο και το κέιλ.
Υδατάνθρακες: Η κατανάλωση υδατανθράκων ταχείας πέψης, όπως το ρύζι, οι πατάτες, το λευκό ψωμί και τα δημητριακά, τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο, βοήθησε τους ανθρώπους να κοιμηθούν πιο γρήγορα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition.