Δεν θέλουν όλοι οι καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, αλλά για αυτούς που θέλουν υπάρχει ένας φυσικός τρόπος αρκεί να κάνουν κάποιες αλλαγές στη διατροφή τους. Ενώ πολλοί καπνιστές καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους (από ύπνωση μέχρι το ηλεκτρονικό τσιγάρο) για να μπορέσουν να σταματήσουν ή να ελαττώσουν το κάπνισμα, μία νέα έρευνα λέει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι ο φυσικός, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά!
Κόψτε το κάπνισμα με φυσικό τρόπο!
Πρόσφατα το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο δημοσίευσε στο διαδύκτιο μία μελέτη που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 1.000 καπνιστές ηλικίας 25 ετών και άνω. Η έρευνα διήρκησε 14 μήνες, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά ήταν 3 φορές πιο πιθανό να απέχουν από το κάπνισμα για τουλάχιστον 30 ημέρες, από εκείνους που κατανάλωναν μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον, όσοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάπνιζαν λιγότερα τσιγάρα την ημέρα και απέδωσαν πολύ καλύτερα στο τεστ νικοτίνης.
Γιατί όμως η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα φυσικά;
Μειώνουν την εξάρτηση από τη νικοτίνη
Πολλοί καπνιστές μπερδεύουν την πείνα με την έλλειψη καπνού, Οι φυτικές ίνες που περιέχουν δίνουν μία αίσθηση κορεσμού που αποτρέπει το κάπνισμα. Σε αντίθεση με το κρέας, το αλκοόλ και τον καφέ, η γεύση τους δεν ταιριάζει με τη γεύση του καπνού. Η υγιεινή διατροφή ωθεί συνειδητά ή υποσυνείδητα τους καπνιστές να στραφούν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Αυτή η έρευνα μπορεί να ωθήσει πολλούς ανθρώπους που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα να το κάνουν με φυσικό τρόπο!
Θετικά αποτελέσματα της διακοπής του καπνίσματος:
Σε περίπου 20 λεπτά, η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί, και η θερμοκρασία του σώματος σας θα αυξηθεί.
Σε περίπου 8-12 ώρες, το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας θα μειωθεί στο κανονικό επίπεδο και το αίμα σας θα αυξήσει το οξυγόνο στο κανονικό.
Σε 24 ώρες η πιθανότηταν υποστείτε καρδιακή προσβολή μειώνεται σημαντικά.
Σε περίπου 48 ώρες, οι νευρικές απολήξεις αρχίζουν να αναγεννιούνται, η οσμή και η γεύση ενισχύεται.
Μετα 2 εβδομάδες έως 3 μήνες, το κυκλοφορικό σας βελτιώνεται, το περπάτημα γίνεται ευκολότερο, βιώνεται λιγότερο συχνά βήχα και δύσπνοια, μειώνονται τα φλέγματα και η λειτουργία των πνευμόνων βελτιώνεται σημαντικά.
Μετα από 1 εώς και 9 μήνες, θα έχετε όλα τα οφέλη που ήδη αναφέρονται θα μειωθεί η κόπωση και το λαχάνιασμα και γενικά θα επανέλθει ο οργανισμός σας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σε 1 χρόνο, μειώνεται κατά το ήμισυ τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου και εμφράγματος από όταν ήσασταν καπνιστής.
Μεταξύ 5 και 15 ετών, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου επανέρχεται στα επίπεδα προτού αρχίσεται το κάπνισμα.
Περίπου 10 χρόνια μετά, θα έχετε αποφύγει την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των πνευμόνων, του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, της ουροδόχου κύστης, των νεφρών και του παγκρέατος,ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα επανέρχεται στα επίπεδα ενός μη καπνιστή.
Η κακή διατροφή και το καπνισμα ευθύνονται σχεδόν για το 60% των περιπτώσεων καρκίνου.
Πηγή: greenchef.gr