Τελικά χρειάζεται ή όχι μετά το λούσιμο;
Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα καλλυντικά. Πολλοί το αποφεύγουν και το αντικαθιστούν με τη μάσκα. Όμως άλλος ο ρόλος της μάσκας και άλλος του conditioner. Γνωρίστε τα εντυπωσιακά οφέλη του, καθώς και γιατί δεν πρέπει να το παραλείπουμε μετά το λούσιμο.
Διευκολύνει το ξεμπέρδεμα
Το conditioner αποκαθιστά την τρίχα μετά το σαμπουάν, σφραγίζοντας με λιπίδια τον φλοιό της. Το εφαρμόζουμε από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες τους. Το ξέμπλεγμα γίνεται εντυπωσιακά πολύ πιο εύκολο.
Σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα
Η δουλειά της μάσκας είναι να προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην τρίχα. Ο ρόλος του conditioner είναι να τα παγιδεύει στο εσωτερικό της.
Tip: Μετά το λούσιμο, απλώστε τη μάσκα μαλλιών. Αφήστε τη να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της. Στη συνέχεια εφαρμόστε το conditioner και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τα μαλλιά σας θα γίνουν πολύ πιο απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.
Δρα άμεσα
Τα περισσότερα οφέλη του conditioner είναι άμεσα, εξηγούν οι ειδικοί. Δε χρειάζεται να περιμένουμε μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί, όπως η μάσκα. Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικότερο δεν είναι η διάρκεια παραμονής του στην τρίχα, όσο η σωστή και ομοιόμορφη κατανομή του στα μαλλιά.
Δεν βαραίνει την τρίχα
Αυτός είναι ίσως ο επικρατέστερος μύθος για το conditioner. Αυτό φοβούνται όσοι έχουν λεπτά χωρίς όγκο μαλλιά, γι’ αυτό και το αποφεύγουν εντελώς. Ωστόσο, πλέον κυκλοφορούν ειδικά μελετημένες συνθέσεις μαλακτικών για τη λεπτή τρίχα. Ο κύριος στόχος τους είναι να την προετοιμάζουν ώστε να είναι πιο ανάλαφρη και να μη χρειάζεται πολλά προϊόντα styling για να αποκτήσει όγκο.
Προλαμβάνει την ψαλίδα
Το μαλακτικό δεν κάνει μαγικά που εξαφανίζει τα προβλήματα των μαλλιών. Όταν η τρίχα σπάει και δημιουργείται ψαλίδα, ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί είναι να την κόψoυμε. Αν λοιπόν τα μαλλιά μας σπάνε εύκολα και είναι επιρρεπή στην ψαλίδα, χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μαλακτικό ως μέτρο πρόληψης και μάλιστα κάποιο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και λιπίδια, τα οποία «ντύνουν» την επιφάνεια της τρίχας και τη θωρακίζουν.