Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία διαπίστωσε πώς όσοι καταναλώνουν πάνω από 300 γραμμάρια κοτόπουλου την εβδομάδα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού συστήματος.
H ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Ινστιτούτο Γαστρεντερολογίας στην Ιταλία ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης πουλερικών και του πρόωρου θανάτου από καρκίνο του πεπτικού συστήματος.
Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients , ανέλυσαν δεδομένα υγείας από 4.869 ενήλικες άνω των 20 ετών.
«Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πουλερικών άνω των 300g την εβδομάδα συσχετίστηκε με στατιστικά σημαντικό αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού συστήματος. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες», λέει η ερευνητική εργασία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα από 300 γραμμάρια κοτόπουλου την εβδομάδα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν και να πεθάνουν από καρκίνο του γαστρεντερικού σε σύγκριση με την ομάδα που κατανάλωνε 100 γραμμάρια κρέατος την εβδομάδα ή λιγότερο.
Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι η μελέτη πρέπει να συνεχιστεί και να τελειοποιηθεί, καθώς δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθεί οριστικά εάν η αύξηση της θνησιμότητας σχετίζεται με το κρέας πουλερικών ή με τις μεθόδους παρασκευής του.