Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός,η σαρδέλα,ο τόνος κλπ μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού κατα 5% σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές που επανεξέτασαν το θέμα.Τα αποτελέματα της ανάλυσής τους που δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal υποστηρίζουν ότι…
μία μερίδα τόνου, σολομού, σαρδέλας ή άλλων λιπαρών ψαριών μία με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Συγκεκριμένα, φάνηκε πως για κάθε 100mg ιχθυελαίων που λαμβάνονται καθημερινά, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μειώθηκε κατά 5 τοις εκατό. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, στη συγκεκριμένη μελέτη, η προστατευτική αυτή επίδραση αφορά μόνο τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από τα ψάρια και όχι τα φυτικής προέλευσης.