Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά σύμφωνα με έναν γιατρό οι πράσινες μπανάνες θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα για την υγεία του εντέρου σας.
Πιο συγκεκριμένα, οι πράσινες μπανάνες αλλά και μια σειρά από άλλες συγκεκριμένες τροφές, διαθέτουν μια σειρά από οφέλη καθώς περιέχουν κάτι που είναι γνωστό ως ανθεκτικό άμυλο.
Ο χειρουργός του NHS γιατρός Karan Raj, πιο γνωστός στο διαδίκτυο ως Dr Raj, ανέβασε ένα βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok για να εξηγήσει περισσότερα.
Για να καταδείξει την άποψή του έδειξε πρώτα το βίντεο ενός άλλου δημιουργού περιεχομένου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ξαναμαγειρεμένο ρύζι τον βοήθησε να διαχειριστεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του.
Το βίντεο έλεγε: «Να ένα απλό κόλπο που με βοήθησε να διαχειριστώ τον προδιαβήτη μου. Το μαγείρεμα, η ψύξη και ακόμη και η κατάψυξη του ρυζιού. Όταν μαγειρεύετε ρύζι, η θερμότητα κάνει τα μόρια του αμύλου να απορροφούν νερό και να διογκώνονται.
Αυτό κάνει το ρύζι μαλακό και εύπεπτο, αλλά όταν ψύχετε και καταψύχετε το ρύζι, τα μόρια του αμύλου αναδιοργανώνονται σε μια κρυσταλλική δομή. Αυτό σχηματίζει αυτό που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν σας προτείνω να τρώτε ωμές πατάτες, αλλά μου αρέσει να αναμειγνύω κάτω από ώριμες μπανάνες σε smoothies για να λαμβάνω αυτό το ανθεκτικό άμυλο χωρίς να επηρεάζεται η γεύση.
Ή μπορείτε να προσθέσετε άψητη βρώμη σε οποιοδήποτε είδος γάλακτος κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάρετε ένα κρύο πιάτο βρώμης AKA overnight oats.
Βασικά, όσο λιγότερο μαγειρεύετε τα τρόφιμα με ανθεκτικό άμυλο τύπου δύο τόσο περισσότερο το διατηρείτε. Το ανθεκτικό άμυλο τρία είναι αυτό για το οποίο ακούτε τα πάντα – το ανάδρομο άμυλο, πάρτε έναν υδατάνθρακα, ζεστάνετε τον και κρυώστε τον, παίρνετε ανθεκτικό άμυλο τύπου τρία».