Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί πάνω από το 80% των γυναικών στον κόσμο.
Δύσκολα εξαφανίζεται, ωστόσο μερικές καθημερινές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να τη μειώσετε. Για παράδειγμα, αποφύγετε τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού, πίνετε πολύ νερό και εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.
Superfoods που μειώνουν την κυτταρίτιδα
Πιπεριές
Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ένα μόλις φλιτζάνι περιέχει την τριπλάσια από την ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα. Με την ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου, το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και μειώνεται η κυτταρίτιδα.
Πράσινο τσάι
Η κατανάλωση πράσινου τα τσαγιού σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή συνολικά ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του κολλαγόνου.
Πιπέρι καγιέν
Το συγκεκριμένο μπαχαρικό ενισχύει την τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος, η οποία επίσης σχετίζεται με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
Σολομός
Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών ωμέγα-3. Τα λιπαρά αυτά έχουν δομική επίδραση και εξασφαλίζουν ρευστότητα και σταθερότητα όλων των κυτταρικών μεμβρανών στο σώμα.
Χαμομήλι
Το στρες αυξάνει την αδρεναλίνη και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό, κάτι το οποίο έχει συσχετιστεί με την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.
Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, περιέχουν τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη τα οποία είναι σημαντικά για τον σχηματισμό όλων των τύπων κολλαγόνου.
Berries
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα και όλα τα μούρα. Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.