Για 5 μερίδες Θα χρειαστούμε:
Για τα cups σοκολάτας:
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κ.σ φυτικό γάλα
Για τα cakes:
100 γρ. αλεύρι ολικής ή βρώμης
50 γρ. χαρουπάλευρο
160 ml φυτικό γάλα
50 γρ. κρυσταλλική στέβια ή ζάχαρη καρύδας
20 γρ. άγλυκο κακάο
80 γρ. ώριμη μπανάνα
1 κ.σ. baking powder
1/4 κ.γ. σόδα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
αλάτι & ελάχιστο λάδι καρύδας για τα μπολάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα και γεμίζουμε 5 θήκες σιλικόνης για muffins. (10 γρ.στην καθεμία) Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, την στέβια, το κακάο, το baking, την σόδα, το αλάτι, το ξύσμα, τον χυμό. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το γάλα, την μπανάνα σε κομματάκια και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Λαδώνουμε με πινέλο 5 πυρέξ μπολάκια, τα γεμίζουμε με το μείγμα, ξεφορμάρουμε τα cups από τις θήκες σιλικόνης, βυθίζουμε από ένα μέσα στο κάθε μπολάκι.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175°
- Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άγλυκο κακάο καιιιιιιιιι
ENJOY
Διατροφικές πληροφορίες ανά cake:
Ενέργεια: 219 kcal
Υδατάνθρακες: 26.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9γρ.
Λιπαρά: 9.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
ΧΑΡΟΥΠΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ:
- Έχει τη διπλάσια ποσότητα ασβεστίου σε σχέση με το κακάο
- Δεν περιέχει λιπαρά
- Είναι ιδανικό θρεπτικό υποκατάστατο της σοκολάτας
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β2, Β3, Β6
ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΛΙΝΙΚΑ:
- Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης
- Μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων
- Βοηθά στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων