Oι μπανάνες αποτελούν ένα αγαπημένο φρούτο σε μικρούς και μεγάλους, λόγω της γλυκιάς γεύσης που έχουν και λόγω του ότι μπορούν να συνδυαστούν με πολλές τροφές είτε ως σνακ είτε ως κανονικό επιδόρπιο.
Το πρόβλημα όμως με το συγκεκριμένο φρούτο, είναι ότι μαυρίζει πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο με αποτέλεσμα να «χαλάει» χωρίς να έχουμε προλάβει καν να το αγγίξουμε.
Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι ο καρπός της έχει χαλάσει. Είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης. Εάν επιμένετε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο, η σωστή στιγμή να το κάνετε είναι όταν έχουν μερικά από αυτά τα καφετί σημάδια, υποδεικνύοντας ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη.
Ο καλύτερος, πάντως, τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσετε όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν.
Μην τις βάζετε σε σακούλα, ή σε κλειστό χώρο. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Εάν επιμείνετε να τις βάζετε στο ψυγείο, το κάντε μόνο όταν έχουν αποκτήσει τις πρώτες καφέ κηλίδες, σημάδια ότι έχουν ωριμάσει, αλλά ακόμα και τότε, θα έχετε μόνο λίγες μέρες καιρό προτού γίνουν πολύ μαλακές και μαυρίσουν τελείως.
Το κόλπο
Υπάρχει όμως και μια άλλη μέθοδος, η οποία σας εξασφαλίζει ότι οι μπανάνες δεν θα μαυρίσουν γρήγορα. Μόλις τις αγοράσετε (όχι τελείως ώριμες) το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε μία-προς-μία από το τσαμπί.
Στην συνέχεια πάρτε την απλή πλαστική μεμβράνη που πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας και τυλίξτε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.
Αλλά μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν μαυρίσουν οι μπανάνες. Εξακολουθούν να είναι ασφαλείς για κατανάλωση. Απλά την επόμενη φορά, καλύτερα να μην τις βάλετε στο ψυγείο.