Όπως θα έχετε ακουστά, οι παλιοί έλεγαν «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά». Ωστόσο, κανονικά θα έπρεπε να δώσουν τα «βασιλικά» εύσημα στην ντομάτα και το ελαιόλαδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συνδυασμός αυτών των δύο απλών υλικών είναι ό,τι πιο ευεργετικό για τον οργανισμό σου.
Το ελαιόλαδο ανήκει ούτως ή άλλως στις υπερτροφές, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της “καλής” χοληστερίνης (HDL) και στην ταυτόχρονη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL), που φράσσει τις αρτηρίες.
Όταν λοιπόν αυτή η υπερτροφή, που έχουμε σε αφθονία στη χώρα μας, συνδυάζεται με την ντομάτα ενισχύει τη δυναμική της.
Σύμφωνα με μια σχετική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine, το ελαιόλαδο αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στην ντομάτα.
Άλλες έρευνες λένε επίσης για την αγαπημένη σε όλους μεσογειακή αγγουροντομάτα ότι είναι απαγορευτική, καθώς προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Επίσης, αν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με το έντερο σας και κάνετε συχνά σπαστική κολίτιδα, πρέπει να ξέρετε ότι όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.
Την επόμενη φορά φτιάξε ή παράγγειλε μια απλή ντοματοσαλάτα. Είναι αρκετή για να μπουστάρει τον οργανισμό σου.