Σου έχουν μείνει τα παντζάρια στο ψυγείο; Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Τα παιδιά σου θέλουν μαγικά για να φάνε λαχανικά; Τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα!
Παρακάτω θα βρεις μια πολύ σούπερ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για να αξιοποιήσεις με έναν διαφορετικό τρόπο τα παντζάρια.
Υλικά:
- -50 γρ. σκόνη κακάο
- -175 γρ. αλεύρι
- -1,5 κ.γλ. baking powder
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. μαγειρεμένα παντζάρια
- 3 μεσαία αυγά
- -200 ml ηλιέλαιο
- -100 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Κοσκίνισε το κακάο, το αλεύρι, τo baking powder και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψε το παντζάρι και άλεσέ το στο μπλέντερ. Ενώ αυτό βρίσκεται σε λειτουργία, πρόσθεσε τα αυγά ένα – ένα και στη συνέχεια το ηλιέλαιο. Χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Πρόσθεσε το υγρό μείγμα στα υπόλοιπα υλικά που άλεσες, αλλά και τη σοκολάτα. Ρίξε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήσε για 45 λεπτά περίπου.
- Προαιρετικά, διακόσμησε το κέικ σου, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.