Το σκόρδο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα και κουλτούρα. Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρικές παρασκευές, αλλά σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά στοιχεία προστατεύει τον οργανισμό μας και από επικίνδυνα καρκινογόνα.
Για την ακρίβεια, περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη δράση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιεί ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση ουσιών που τον προκαλούν.
Επίσης, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της εισόδου συγκεκριμένων κατηγοριών καρκινογόνων στα κύτταρα.
Παράλληλα, στοιχεία συνδέουν το σκόρδο με προστασία έναντι του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς εύκολα ότι είναι σημαντική η συστηματική παρουσία φυσικών αρωματικών όπως το σκόρδο στην καθημερινή μας διατροφή, με στόχο τόσο τον περιορισμό του αλατιού όσο και όλα τα αντικαρκινικά οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω.