Κάθε γλυκό που περιέχει ζάχαρη, θεωρείται παχυντικό, αλλά εκείνα που γίνονται με λάδι, είναι τα πλέον παχυντικά.
Έτσι, το πιο παχυντικό πιάτο είναι μία μερίδα λουκουμάδες! Πολλοί θεωρούν ότι ο λουκουμάς συγκαταλέγεται στα «υγιεινά» γλυκά, επειδή συνοδεύεται από μέλι και ξηρούς καρπούς.
Ωστόσο, οι υγιεινές πινελιές του λουκουμά «εξουδετερώνονται από το τηγανισμένο λάδι, καθώς οι λουκουμάδες τραβούν το λάδι και το λίπος του λαδιού, σαν σφουγγάρι, όπως αναφέρει ο διαιτολόγος Χάρης Γεωργακάκης στο neadiatrofis.gr
Μία κουταλιά λάδι δίνει 135 θερμίδες και αν προσθέσετε το ζυμάρι και το μέλι, τότε μια μερίδα λουκουμάδες έχει συνολικά περίπου 600 θερμίδες.
Επιπλέον, οι λουκουμάδες είναι πολύ πλούσιοι και σε trans λιπαρά οξέα, λόγω του τηγανίσματος του λαδιού.