Τα ω3 λιπαρά οξέα που τα συναντούμε ως επι το πλείστον σε λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομό) και στους ξηρούς καρπούς, έχουν συνδεθεί με μια πληθώρα από θετικές επιδράσεις για την υγείας μας. Συγκεκριμένα είναι άριστης ποιότητας λιπαρά για την καλή λειτουργία της καρδιάς μας.
Παρ’ όλα αυτά μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέχει τρόπον τινά τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τα καλά λιπαρά της διατροφής μας.
Συγκεκριμένα, ερευνητές σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου OSU απέδειξαν πως η υπερβολική κατανάλωση ω3 λιπαρών οξέων μπορει να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας κάνει ευάλωτους σε ιούς και λοιμώξεις.
Ο οργανισμός δηλαδή χάνει κατα κάποιον τρόπο την ικανότητά του να καταπολεμά τους μικροοργανισμούς και τα μικρόβια.