Στην «ποδιά» του ελληνικού γιαουρτιού σφάζονται εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί…
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γιαούρτια που γεμίζουν τα ράφια των αμερικανικών σούπερ μάρκετ, το ελληνικό γιαούρτι είναι πιο «παχύ και κρεμώδες, είναι πολύ πιο υγιεινό και θρεπτικό», γράφει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Και ενώ το 2007 το ελληνικό γιαούρτι καταλάμβανε μόλις το 1% των ραφιών των αμερικανικών σούπερ μάρκετ, σήμερα, έξι χρόνια μετά, έχει «σκαρφαλώσει» στο 35%.
Ξεπουλώντας αν και στη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα είδη, το ελληνικό γιαούρτι έχει γίνει το αγαπημένο σνακ των Αμερικανών, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Χαρακτηριστικά, σήμερα τα ελληνικά γιαούρτια καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στα ράφια των παντοπωλείων στις ΗΠΑ από ό,τι το 2011.