Μέσα στον «θόρυβο» των ημερών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία κανείς δεν έχει ασχοληθεί (βολεύει αυτό άλλωστε) με την αναλογία μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εντός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, η οποία χθες έφτασε στο 50%-50%!
Οι επιστήμονες λένε ότι το φαινόμενο σχετίζεται κυρίως με τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον και την υπομετάλλαξή της Όμικρον 2.
Υπενθυμίζεται ότι σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την πανδημία ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας είχε παραδεχτεί τη μείωση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων στον πληθυσμό, αν και αυτή δεν είναι η μόνη εξήγηση. «Φαίνεται όντως μία μείωση και των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και πιθανώς και της δράσης των Τ-κυττάρων με την πάροδο του χρόνου και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Γι’ αυτό βλέπετε και μια τάση διεθνώς κάποια κράτη να προχωρούν στον εμβολιασμό με τέταρτη δόση ηλικιωμένων άνω των 75, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο» είχε αναφέρει ο καθηγητής.
Τότε προκύπτει το «χαζό» ερώτημα: Αφού τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά με αυτήν την υπομετάλλαξη της Όμικρον 2 (και ας υποθέσουμε ότι ήταν… κάπως αποτελεσματικά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις αν και αυτό αποδείχτηκε εξίσου αμφίβολο), για ποιο λόγο θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει σε τέταρτη δόση;
Δηλαδή, τι ακριβώς θα κερδίσει από κάτι τέτοιο;
Επίσης, θα υπάρξει μία σοβαρή έρευνα για τις συνέπειες του υποχρεωτικού επί της ουσίας εμβολιασμού (όποιος δεν εμβολιάστηκε χτυπήθηκε οικονομικά και κοινωνικά με ευθύνη της κυβέρνησης), γιατί ακόμα δεν έχει εξηγηθεί (βασικά ούτε καν σχολιαστεί) η επιδημία «ξαφνικίτιδας», δηλαδή να πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι οι οποίοι χωρίς να έχουν πρότερα καρδιακά προβλήματα ή άλλα συναφή, απλώς παύουν να ζουν!
Και μιλάμε για ανθρώπους σε ηλικίες από 18 μέχρι και 50-55 ετών, ηλικίες δηλαδή που εμβολιάστηκαν.
Φυσικά προκύπτει το ίδιο ερώτημα και για τους ξαφνικούς θανάτους εφήβων. Γιατί με την άδεια των γονέων κάποιοι έφηβοι εμβολιάστηκαν.