Με τους εμβολιασμούς να έχουν πλέον καλύψει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πληθαίνουν οι εκθέσεις που δείχνουν ότι καταγράφονται μολύνσεις και σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, επισημαίνει το Bloomberg.
Όπως μια φυσική μόλυνση δεν εγγυάται ότι κάποιος δεν θα ξαναμολυνθεί με τον ιό, έτσι και όσοι έλαβαν ανοσία δεν έχουν την απόλυτη προστασία, εξηγεί.
Αυτοί που έχουν ανοσία, πάντως, είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβόλιο, έχουν ένα κλάσμα του κινδύνου που αντιμετωπίζουν αυτοί που δεν έχουν καθόλου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι περιπτώσεις αυτές υπενθυμίζουν ότι όσο ο ιός είναι κυρίαρχος στον πλανήτη, παραμένει απειλή για όλους.
Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάται κάποιος ότι το να βρεθεί θετικός σε τεστ σημαίνει ότι μολύνθηκε από τον κορωνοϊό που προκαλεί την COVID-19.
Η ασθένεια όμως διαγιγνώσκεται όταν προκληθούν συμπτώματα, όπως πυρετός ή βήχας.
Σημαντικό ποσοστό όσων βρίσκονται θετικοί δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα.
Αν και τα εμβόλια προσφέρουν ισχυρή άμυνα έναντι σοβαρής ασθένειας, κανένα δεν προστατεύει 100% από τη μόλυνση, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλους.
Όσο περισσότερο άλλωστε κυκλοφορεί στην κοινότητα τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο, σημειώνει το πρακτορείο.
Πηγή: Euro2day