Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του Θεοκλής Ζαούτης, μέλος της επιτροπής των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα αντισώματα που έχουμε αναπτύξει από τα εμβόλια και πως θα… πρέπει να εμπιστευτούμε το τί λένε οι εταιρείες.
Μάλιστα ο ίδιος, όπως και άλλοι «ειδικοί», επικαλέστηκε το παράδειγμα της Αγγλίας και του Ισραήλ, εκεί που η πανδημία βρίσκεται σε μία ύφεση και τον τελευταίο καιρό ανακοινώνονται μηδενικοί θάνατοι.
Κάτι που όμως δεν συμβαίνει στη χώρα μας, η οποία -αν και έχουμε μπει στον Ιούνιο- συνεχίζει να καταγράφει χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους, αλλά να δεχθούμε πως στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στο ίδιο επίπεδο με την Αγγλία και το Ισραήλ.
Παράλληλα πρόσφατο είναι και το παράδειγμα των ΗΑΕ, η χώρα που είναι «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς, καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα.
Ας δούμε όμως το τί συμβαίνει σε Αγγλία και Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που χτυπά σχεδόν αποκλειστικά τους ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα ποσοστά θνησιμότητας στους νέους είναι ελάχιστα, όπως έχει πει και ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης και βλέπουμε και στον παρακάτω πίνακα.
Όπως αναφέρει αρθρογράφος στο «francesoir» το Ισραήλ και η Αγγλία, ξεκίνησαν να εμβολιάζουν τους γηραιότερους και πιο φιλάσθενους ανθρώπους, οδηγώντας σε μία έκρηξη θνησιμότητας, ταυτόχρονα με την περίοδο εμβολιασμού.
Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται επίσης σε χώρες που εμβολιάζονται μαζικά. Αυτό οι επιδημιολόγοι το αποκαλούν το φαινόμενο του θερισμού. Η αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού, επιτάχυνε το θάνατο των πιο ευάλωτων.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, είναι αρκετά νορμάλ, να πέφτουν στη συνέχεια οι καμπύλες θνητότητας.
Δείτε τους πίνακες:
Την ίδια ώρα παρά το κυβερνητικό αφήγημα ακόμα και οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να πεθαίνουν, καθώς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και παρόλα αυτά συνεχίζουν να καταγράφουν θανάτους. Η μείωση που παρατηρείται οφείλεται κυρίως στον καιρό, μία μείωση που υπήρχε και πέρσι, όταν ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.
Δεν είναι άλλωστε περίεργο που οι «ειδικοί» συνεχίζουν να μιλούν για 4ο κύμα από το φθινόπωρο, από το οποίο θα φύγουν οι ευάλωτοι, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Ήδη «καλλιεργούν» το κλίμα και μιλούν για μεταλλάξεις, 3η δόση εμβολίου κτλ.
Το βέβαιο είναι πως οι πολίτες θα χρειάζεται να εμβολιάζονται ανά περίπου 6 μήνες για να ανανεώσουν και το «πάσο ελευθερίας» που προσφέρουν οι εταιρείες με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τις μεγάλες φαρμακευτικές να έχουν διαρκώς έσοδα από τα εμβόλια. Ενώ την ίδια ώρα ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εάν τα εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα και αν πόση.
Αυτό που υποτίθεται ξέρουμε είναι πως όσοι εμβολιάζονται περνούν πιο ελαφριά τον κορωνοϊό, όμως και αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο. Και φυσικά πρέπει να τονιστεί πως μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα τεστ και τα πραγματικά κρούσματα, όμως αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.