Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid test, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις 14 Μαΐου έως και χθες Παρασκευή 21 Μαΐου διενεργήθηκαν 3.783 rapid test, ενώ συνολικά από τις αρχές Μαρτίου που έχει ξεκινήσει η δράση, ο αριθμός των ελέγχων πλησιάζει τους 35.000.
Την τελευταία εβδομάδα οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Αθήνα, Μαρούσι, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Μαρκόπουλο, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα, Βύρωνας, Παλλήνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιάς, Κερατσίνι, Σπάτα και Πόρτο Ράφτη. Επιπλέον, μεταξύ των δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές, κ.α..
Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.
«Δυναμώνουμε την πρόληψη, ισχυροποιούμε την ασπίδα προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας”
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή τις σχετικές δράσεις, ευχαρίστησε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη διενέργεια των ελέγχων, επισημαίνοντας:
«Δυναμώνουμε την πρόληψη, ισχυροποιούμε την ασπίδα προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας.
Στοχευμένα και μεθοδικά προχωρούμε στην υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της Δράσης Ιπποκράτης.
Η διενέργεια των τεστ σε όλη την Αττική, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Στόχος μας ο περιορισμός της διασποράς, μέσα από το εργαλείο της πρόληψης».
Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.
Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.
Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη.
Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας.