Χημικές ενώσεις σε τρόφιμα ή αναψυκτικά, όπως αυτές που περιέχονται στο πράσινο τσάι, δύο ποικιλίες στρογγυλό φύλλου αμπέλου (muscadine grapes), στο κακάο και τη μαύρη σοκολάτα μπορούν να δεσμεύσουν και να μπλοκάρουν τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου ενζύμου, μιας πρωτεάσης (Mpro), στον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη βιολόγων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (ΗΠΑ).
Το ένζυμο αυτό απαιτείται για την αναπαραγωγή και τη συναρμολόγηση του ιού SARS-CoV-2.
Ως εκ τούτου εφόσον αναστείλουμε ή να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία αυτής της πρωτεάσης, ο ιός θα εξουδετερωθεί.
Οι χημικές ενώσεις είναι οι ακόλουθες: (-)-afzelechin (AF), (-)-epiafzelechin (EAF),(+)-catechin (CA), (-)-epicatechin (EC), (+)-gallocatechin (GC), (-)-epigallocatechin (EGC), (+)-catechin-3-O-gallate (CAG), (-)-epicatechin-3-O-gallate (ECG), (-)-gallocatechin-3-O-gallate (GCG), (-)-epigallocatechin-3-O-gallate (EGCG), procyanidin A2 (PA2) και procyanidin B2 (PB2).