Υγεία & πολιτική

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις αύριο Πέμπτη κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

«Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα» επαναλαμβάνει και σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ήδη επιδόθηκαν σε συναδέλφους τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων. 

Σε πολλά Νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση, επίσης έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους».

Για αύριο, Πέμπτη, η Ομοσπονδία προγραμμάτισε νέες κινητοποιήσεις «με αίτημα κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του και να αναδείξουμε τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε στάση εργασίας 10:00-15:00 και συγκεντρώσεις στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης για αναπλήρωση όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας ήταν η τρίτη στη σειρά αναστολή των κανονικών αδειών από 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Πολλοί συνάδελφοι που προγραμμάτισαν λίγες ημέρες άδεια τον Σεπτέμβριο με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν μπορούν να κάνουν χρήση.

Είναι άδικο μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.

Μέχρι χθες ήταν ασφαλείς για το σύστημα και εργάσθηκαν στην πρώτη γραμμή περιθάλποντας ασθενείς και από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου θα είναι επικίνδυνοι.

Στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.

Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!

Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην συνέχεια, προσθέτει:

«Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία.

Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία).

Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, έστω και τις τελευταίες ημέρες, να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Δεν πρόκειται, όμως, να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Υγεία & πολιτική

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

Σωρεία δυτικών ΜΜΕ αναφέρονται στη συγκεκριμένη έκθεση - Αυξήθηκαν οι υποψίες μετά την εσκεμμένη απόκρυψή της από τον δημόσιο επιστημονικό διάλογο

19.02.2025

Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση προσδόκιμου ζωής την περίοδο 2019-2021 στις χώρες της ΕΕ

10.02.2025

Φάρμακα: Καταργείται η ταινία γνησιότητας – Ξεκινά το νέο σύστημα του HMVO

10.02.2025

Σοβαρές καταγγελίες στο νοσοκομείο Ηρακλείου: «Περιμέναμε 9 ώρες για να μπει στη ΜΕΘ»

06.02.2025

Τo φιάσκο της Covid-19 διαλύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Αποχώρησε η Αργεντινή – Ποιες χώρες ακολουθούν

05.02.2025

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Άδειο από ιατρικό προσωπικό την ώρα του φόβου για μεγάλο σεισμό

21.01.2025

ΠΣΦ: Να γίνει πράξη η διακίνηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία

15.01.2025

Μεσολόγγι: ΕΔΕ σε νοσοκομείο επειδή εργαζόμενοι αποκάλυψαν παρατυπίες – «Δίπλα από τη μονάδα αιμοκάθαρσης βρίσκεται το νεκροτομείο»

09.01.2025

Έπεσε ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό – Τέσσερις τραυματίες!

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Βοηθούν στην αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη διάθεση

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

HAPI END: Η 100% φυτική λύση για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας και απόδοσης (βίντεο)

29.04.2025

Οκτώ αντικείμενα που οι γιατροί από τα επείγοντα αποφεύγουν να έχουν στο σπίτι τους

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

28.04.2025

Friends with Benefits: Φιλία… με μπόνους!

28.04.2025

Ασβαγκάντα: Το αρχαίο βότανο που μειώνει το στρες και ενισχύει την αθλητική απόδοση

28.04.2025

Αυτός είναι ο καλύτερος τύπος μαύρης σοκολάτας για απώλεια βάρους

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!