H συγνώμη που ζήτησε δημόσια από τον πρωθυπουργό ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, που του ζητούν να ζητήσει συγνώμη και από τους πολίτες.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός.
Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη. Aισθάνομαι διπλά άσχημα, διότι ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε και εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του».
Eπίσης απαντώντας σε ερώτηση για το πού αποδίδει την αντικατάστασή του ο τέως υπουργός Υγείας απαντά: «Όπως όλοι, έχω κάποια συν και κάποια πλην. Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου.
Αρα λοιπόν μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με δήλωσή του επισημαίνει:
“Ο κ. Γεωργιάδης με σημερινές του δηλώσεις ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, επειδή επέδειξε απέναντί του άθλια συμπεριφορά μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του υπουργού Υγείας. Απεναντίας ο κ. Γεωργιάδης δε νιώθει καμιά ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα στο οποίο οδήγησε ο ίδιος και η πολιτική της κυβέρνησης το δημόσιο σύστημα υγείας.
Τα στοιχεία από την έρευνα του ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι άκρως ενδεικτικά της άποψης που έχουν σχηματίσει τα τελευταία χρόνια οι έλληνες για το δημόσιο σύστημα υγείας .
Η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα υγείας (μόνον το 26% το θεωρούν καλό). Κύρια αιτία της κακής γνώμης των πολιτών είναι οι τεράστιες αναμονές για ραντεβού, η αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι κακές κτιριακές υποδομές.
Δυστυχώς, οι δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του δε δίνουν καμιά αισιοδοξία πως οι πολίτες θα μπορούσαν να προσδοκούν κάτι καλύτερο. Αν δεν αλλάξει η ροή των πραγμάτων πιθανόν η επόμενη έρευνα του ευρωβαρόμετρου μας κατατάσσει στην επίζηλη θέση της τελευταίας χώρας ως προς την ικανοποίηση των πολιτών της από το σύστημα υγείας!”.
www.enet.gr