Υγεία & πολιτική

Τελευταία ελπίδα των γιατρών η Τετάρτη!

Η ημέρα της τελικής κρίσης έφθασε. .Ώρα μηδέν για την συμφωνία γιατρών και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μιας κι αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής με τους εκπροσώπους των δύο στρατοπέδων να δίνουν σθεναρά την παρουσία τους. Συντονιστής θα είναι μάλιστα ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Άδωνις κρατά εν τω μεταξύ ήδη στα χέρια του το πολυαναμενόμενο πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης που περιλαμβάνει όλες τις “μεταρρυθμίσεις” για το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ ενώ όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν αλλάζει τα αρχικά της σχέδια για απολύσεις περίπου 2300 γιατρών (2246 κατά task Force) και μετακίνηση του υπόλοιπου προσωπικού στις υγειονομικές περιφέρειες δηλαδή στις μονάδες του ΕΣΥ!
 
Πάντως κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνιών υποθέσεων της Βουλής, με βάση τους σχεδιασμούς και των δύο πλευρών, Άδωνις Γεωργιάδης και γιατροί θα βρεθούν αντιμέτωποι παρουσία βουλευτών και του προέδρου της Επιτροπής Δ.Κρεμαστινού. Πολλές αλλαγές δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλά είναι ουσιαστικά η τελευταία επαφή πριν τη μεγάλη …έξοδον .
 
Στενεύουν επομένως τα περιθώρια για να πραγματοποιήσουν οι γιατροί τα τις απαιτήσεις τους μιας κι η διορία του Άδωνι τελειώνει αύριο. Άλλωστε πρόκειται να τηρηθούν διαδικασίες εξπρές όπως είχεε τονίσει κι ο ίδιος προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στις αλλαγές. “Δεν έχουμε ούτε ένα 24ωρο να χάσουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Από την άλλη οι γιατροί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν καμία υποχώρηση κι έτσι συνεχίζουν κανονικά την απεργία τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου όπως αρχικά είχαν προαναγγείλει.
 
Μάλιστα παίζοντας στο επικοινωνιακό παιχνίδι που ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε με την πρόσκλησή του να μεταφερθούν στο ΕΣ «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» δηλώνουν ότι θα σταματήσουν την απεργία εάν η κυβέρνηση  τους μεταφέρει μεν στο ΕΣΥ αλλά με το βαθμολόγιο το σημερινό γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότεροι θα διαθέτουν βαθμό διευθυντή άρα και τις αποδοχές του. Επίσης θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις μόνο εάν μεταφερθούν χωρίς διαθεσιμότητα αλλά και εντός των ορίων της περιφέρειας που εργάζονται σήμερα.
 
Βέβαια και οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλά πως κάτι τέτοιοι δεν μπορεί να συμβεί. Και επειδή η τρόικα περιμένει… εναγωνίως απολύσεις και διαθεσιμότητες αλλά και επειδή δεν υπάρχουν σήμερα τα χρήματα για προσλήψεις διευθυντών στα νοσοκομεία.
 

Υγεία & πολιτική

19.02.2025

Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση προσδόκιμου ζωής την περίοδο 2019-2021 στις χώρες της ΕΕ

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health δείχνει ότι υπάρχει επιβράδυνση της μακροζωίας μετά το 2011

10.02.2025

Φάρμακα: Καταργείται η ταινία γνησιότητας – Ξεκινά το νέο σύστημα του HMVO

Δευσμευτικό το HMVO για όλους τους κρίκους της αλυσίδας

10.02.2025

Σοβαρές καταγγελίες στο νοσοκομείο Ηρακλείου: «Περιμέναμε 9 ώρες για να μπει στη ΜΕΘ»

06.02.2025

Τo φιάσκο της Covid-19 διαλύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Αποχώρησε η Αργεντινή – Ποιες χώρες ακολουθούν

05.02.2025

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Άδειο από ιατρικό προσωπικό την ώρα του φόβου για μεγάλο σεισμό

21.01.2025

ΠΣΦ: Να γίνει πράξη η διακίνηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία

15.01.2025

Μεσολόγγι: ΕΔΕ σε νοσοκομείο επειδή εργαζόμενοι αποκάλυψαν παρατυπίες – «Δίπλα από τη μονάδα αιμοκάθαρσης βρίσκεται το νεκροτομείο»

09.01.2025

Έπεσε ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό – Τέσσερις τραυματίες!

02.01.2025

Καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας – Γιατροί κουράζονται, γίνονται αναίσθητοι ή σκέφτονται να αυτοκτονήσουν

11.12.2024

Καταγγελία για το Ναυτικό νοσοκομείο: «Πήραν ιστό από λάθος σημείο» – Τι αποκαλύπτει κόρη ασθενούς

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

11.03.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Το ιδανικό δώρο για τις γιορτές!

Ανακαλύψτε τη δύναμη της S-CURVE, για σφιχτούς, καλοσχηματισμένους γλουτούς με φυσική λάμψη και απαλότητα – χωρίς νυστέρι!

11.03.2025

Το γνωρίζατε; – Πού καταλήγει στο σώμα μας το μελάνι των τατουάζ

Όταν κάνουμε τατουάζ, το μελάνι που χρησιμοποιεί ο tattoo artist εγχέεται στο χόριο, που είναι η μεσαία στιβάδα του δέρματος

11.03.2025

Ειδικοί προειδοποιούν: Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται και σε γάτες

11.03.2025

Έτσι θα μοιάζει ο άνθρωπος το 2100 – Καμπουριασμένες πλάτες, μικρότερος εγκέφαλος και «χέρια-νύχια» (φώτο)

11.03.2025

Έρευνα: Η καθημερινή κατανάλωση ενός πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης

11.03.2025

Όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγόπυρο – Τα οφέλη του για την υγεία

10.03.2025

Ουγγαρία: Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού μετά από μισό αιώνα – Tι είναι και πώς μεταδίδεται στα ζώα

10.03.2025

Πασίγνωστο αφρόλουτρο αποσύρεται από την Ευρώπη λόγω επικίνδυνης ουσίας! (φωτο)

10.03.2025

CDC: Ξεκινούν έρευνα για πιθανή σύνδεση εμβολίων και αυτισμού

10.03.2025

Δείτε πώς το ταχίνι επηρεάζει τη χοληστερίνη