Περίθαλψη & Ασφάλιση

Γ. Πατούλης: «Οι νέες γεννήσεις στην εποχή του COVID χρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας ώστε η Ελλάδα να μην γεράσει τόσο πρόωρα μετά την δοκιμασία της πανδημίας»

Την επίσκεψη του πρωτοπόρου Νορβηγού καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο Zoltan Fedorcsak, και της ομάδας του δέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής για την Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού, που πραγματοποιήθηκε ζωντανά από το χειρουργείο σε σύνδεση με δώδεκα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία και τρεις πανεπιστημιακές κλινικές, εγκαινιάζοντας την συνεργασία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα της Υγείας, για λόγους εκπαιδευτικούς στους κλινικούς γιατρούς ώστε να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες τεκνοποίησης των γυναικών που προσβάλλονται από νεοπλασίες.

Η πρωτοποριακή μέθοδος επιτρέπει σε γυναίκες που προσβάλλονται από καρκίνο να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους με τη μέθοδο κρυοσυντήρησης ωοθηκικού ιστού, ώστε όταν ολοκληρώσουν τις θεραπείες τους για τη νόσο να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν με φυσική σύλληψη μετά από μεταμόσχευση του αυτόλογου ωοθηκικού τους ιστού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη τον Νορβηγό καθηγητή και την οργανωτική επιτροπή της επιστημονικής Ημερίδας λέγοντας ότι κομίζει στην ιατρική κοινότητα δύο ελπιδοφόρα μηνύματα, επίκαιρα για την περίοδο της πανδημίας που διερχόμαστε.

«Πρώτον, το ότι η ζωή δεν σταματάει όσο παλεύουμε με μια νόσο, αλλά αγωνιζόμαστε, αντέχουμε και με τη βοήθεια της επιστήμης κτίζουμε τη ζωή ξανά. Και το ίδιο πράττουμε, πολίτες και Πολιτεία, στο παρόν στην καθημερινή μας μάχη με τον COVID-19», είπε ο Γ. Πατούλης.

Δεύτερον, πρόσθεσε, η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής ημερίδας από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής σε συνεργασία με δώδεκα γυναικολογικές, ογκολογικές και πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΣΥ ανά την Ελλάδα, αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ιατρική εκπαίδευση καθώς δίνει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή ένα μεγάλο κομμάτι των δημόσιων γυναικολογικών κλινικών με τη συγκεκριμένη μέθοδο και να κατευθύνει υπεύθυνα να διατηρήσουν την γονιμότητα τους οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με νεοπλασίες, μιας και η πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών απευθύνεται σε δημόσια νοσοκομεία.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι όλοι οι ασθενείς, είτε παιδιά, είτε ενήλικες αναπαραγωγικής ηλικίας, πριν να υποβληθούν σε θεραπεία για τον καρκίνο, θα πρέπει να ενημερώνονται για τους τρόπους διατήρησης της γονιμότητάς τους.

Οι νέες γεννήσεις, στην εποχή του COVID χρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας ώστε μετά την δοκιμασία της πανδημίας, που υφιστάμεθα ως χώρα με σκληρούς δείκτες απωλειών ζωής, η Ελλάδα να μην γεράσει τόσο πρόωρα, όπως οι δυσμενείς προβλέψεις διαμηνύουν. »

Στην συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Νορβηγό καθηγητή Peter Zoltan Fedorcsak, Head of Department of Reproductive Medicine, Oslo University Hospital, μετείχαν οι:

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) και Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής ΜΙΥΑΠΓΝ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος και οι συνεργάτες πρωτοπόρου καθηγητή η Ελληνίδα κα Μαρία Μπίμπα, ο Dr Guri B Majak, Dr Thomas Fredrik Thaulow, και Mrs Marie Indahl.

 

 

 

Περίθαλψη & Ασφάλιση

21.10.2024

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι το 2014 θα φθάσουν οι έλεγχοι για τις συνταγογραφήσεις – Στο «μικροσκόπιο» και οι διαγνωστικές εξετάσεις

Πώς γίνεται η εκκαθάριση του φακέλου του ασθενούς

19.10.2024

Ονόματα ζητά ο ΙΣΑ για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: «Να τιμωρηθούν οι επίορκοι»

«Για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά» αναφέρει ο Γ.Πατούλης

01.08.2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για την Πέμπτη 8 Αυγούστου

25.07.2024

Οι ιδιώτες γιατροί αποφάσισαν να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τη Δευτέρα

22.07.2024

Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ: Μόλις 6 στους 150 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση

15.07.2024

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τι θα γίνει με το επίδομα αγόνου – Τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ

10.07.2024

Οι ακτινολόγοι έστειλαν εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για τη δωρεάν συνταγογράφηση σκιαγραφικών φαρμάκων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

24.12.2024

Έχετε αναρωτηθεί; – Για ποιο λόγο νιώθουμε υπνηλία μετά το γιορτινό φαγητό;

Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

24.12.2024

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες γνωστού φαρμάκου – Δείτε για ποιο πρόκειται

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

24.12.2024

Οιστρογόνα: Δείτε ποια είναι τα φυσιολογικά επίπεδα και πώς να τα αυξήσετε με φυσικό τρόπο

24.12.2024

Τα έξι φρούτα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

24.12.2024

Γιατρός αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο τρόπος για να προβλέψεις αν θα κάνεις φαλάκρα

24.12.2024

Δεν πάει το μυαλό σας: Να γιατί πρέπει να τρώτε ένα ακτινίδιο μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο

24.12.2024

Γιατί αυξάνονται οι καρδιακές προσβολές την ημέρα των Χριστουγέννων;

24.12.2024

Θέλετε υγιή εγκέφαλο; – Αυτά είναι τα 12 ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας

23.12.2024

Γλυκάνισος: Το «θαυματουργό» μπαχαρικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

23.12.2024

Δέκα συμβουλές για να απολαύσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και ταυτόχρονα να προσέξουμε τα κιλά και την υγεία μας