Ακόμη και αναμονή 10 μηνών πρέπει να ζήσει κάποιος που θέλει να χειρουργηθεί στο γενικό νοσοκομείο της Ρόδου, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η εικόνα περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα από όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αλλά και από τον παραιτηθέντα διοικητή, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό μιλούν για τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
Μάλιστα σημειώνουν ότι ενώ υπηρετούν μόλις 131 άτομα ως νοσηλευτές, το υπουργείο Υγείας τους μετρά 290!
Καθόλου τυχαία λοιπόν πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.
Στην επιστολή όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290. Και αυτό επειδή συνυπολογίζονται όσοι λείπουν με άδεια χρόνιας ασθένειας, τοκετού, όσοι εργάζονται στο διοικητικό τομέα, οι μαίες, αλλά ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων και οι τραυματιοφορείς.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε ολόκληρο νοσοκομείο που εν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του.
Συνέπεια είναι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα για να εξυπηρετηθούν.
Το παθολογοανατομικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού και τα παρασκευάσματα αποστέλλονται στην Αθήνα. Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο θα πρέπει στο τέλος του μήνα να περιορίσει τις δραστηριότητές του επειδή θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι.
Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η πληρότητα του νοσοκομείου είναι μικρή συνεπώς δε χρειάζονται οι πολλοί εργαζόμενοι χωρίς βέβαια να εκτιμήσει ότι η πληρότητα περιορίζεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.