Η οδοντική πλάκα είναι μια αόρατη μεμβράνη βακτηρίων που αναπτύσσεται επάνω στα δόντια και τα ούλα, ιδιαίτερα στα σημεία ανάμεσα στα δόντια…
Ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο διαπίστωσαν ότι ο σκέτος καφές σε μέτριες ποσότητες μπορεί στην πραγματικότητα να προλάβει τις φθορές στα δόντια. Υποστηρίζουν ότι ένας συγκεκριμένος κόκκος καφέ έχει σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κι έτσι μπορεί να προστατεύσει τα δόντια από την πλάκα.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών έδειξαν ότι η θετική αυτή επίδραση οφείλεται στις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχει ο καφές. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Letters in Applied Microbiology.