Καταρχήν όλοι γνωρίζουμε ότι ό,τι καταναλώνεται με μέτρο δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την υγεία. Το ίδιο ισχύει και για την μπύρα. Παρ’ότι ανήκει στα αλκοολούχα ποτά, σε αντίθεση με άλλα όπως η βότκα, το ουίσκι κλπ, η μπύρα περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδίας.
Κυρίως ο λόγος που δεν επιτρέπεται να καταναλώνεται χωρίς μέτρο είναι οι θερμίδες και όχι κάτι πιο επικίνδυνο. Ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να δίνει 190 θερμίδες και οι υπερβολές μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.
Ας δούμε όμως πώς ακριβώς οφελεί τον οργανισμό και ας καταναλώσουμε 2 μπύρες μέσα στη βδομάδα άφοβα.
-Μειώνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.
-Κάνει καλό στα οστά αφού είναι πλούσια πηγή σιλικόνης, η οποία αυξάνει την οστική πυκνότητα.
-Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά: Αμερικανοί που ανέφεραν μέτρια κατανάλωση μπύρας, βρέθηκε ότι αντιμετώπιζαν 41% μικρότερο κίνδυνο σχηματισμού λίθων στα νεφρά, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν.
-Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου: Οι γυναίκες που πίνουν ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα έχουν 23% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης, Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush του Σικάγο.
-Ωφελεί την υγεία της καρδιάς