Uncategorized

Ανδρέας Φικιώρης: To άγνωστο προσωπικό του δράμα που αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης.

Ο «τηλεοπτικός» γιατρός με τη μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, που μέσω της εκπομπής του έδινε ιατρικές συμβουλές για σοβαρά προβλήματα υγείας, πέρναγε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας το δικό του Γολγοθά!

Οπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, αιτία ήταν η κολπική μαρμαρυγή, δηλαδή οι ταχυαρρυθμίες της καρδιάς, που έχουν ως αποτέλεσμα οι κόλποι της να μη συστέλλονται με κανονικό ρυθμό. Αυτή η ανωμαλία εγκυμονούσε τον κίνδυνο της δημιουργίας θρόμβου στο αίμα, που αν μεταφερόταν μέσω της κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και έμφραγμα.

«Είχα δύο σοβαρά προβλήματα: το ένα ήταν η κολπική μαρμαρυγή, που είναι μια ηλεκτρική βλάβη, ένα είδους “βραχυκύκλωμα” με άλλα λόγια, και το άλλο ήταν ότι δεν είχα στύση. Οπως θα γνωρίζετε, για να μπορεί να έχει στύση ο άνδρας, πρέπει να δουλεύει καλά η καρδιά του. Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός μου, ο καρδιοχειρουργός Χριστόφορος Κοτούλας στο “Ιασώ General”, έκανε το μαγικό κόλπο και μου έφτιαξε την κολπική μαρμαρυγή!

Τώρα η καρδιά μου δουλεύει κανονικά. Στέλνει αίμα στο πέος και το κάνει ντούρο, γιατί η καρδιά και το πουλί είναι πακέτο! Τώρα πια ψάχνω για γκόμενα! Μάλιστα, το είπα και στη γυναίκα μου», λέει ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια και συνεχίζει: «Τώρα, λοιπόν, θα συνεχίσω να αγαπάω τη γυναίκα μου, που έτσι και αλλιώς το μόνο που θέλει από εμένα είναι να της πηγαίνω λεφτά, και εγώ θα παίρνω την αμαξάρα μου το βράδυ και θα βγαίνω έξω. Είχα καιρό να κάνω σεξ! Τώρα που πήρα φορά, ποιος με σταματάει! Μήπως πρέπει να πάω σε κανένα άλλο γιατρό να το… χαλιναγωγήσει;»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο δρ «Οζον» γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικός: «Σας παρακαλώ, γράψτε ότι ο Φικιώρης μπορεί να κάνει σεξ, είναι επιβήτορας! Για να το μάθουν οι φίλοι μου και να ζηλέψουν, γιατί αυτό ήταν το κόμπλεξ μου!»

Οπως είχε περιγράψει ο κ. Φικιώρης, εκτός από την… επίπεδη σεξουαλική ζωή, κουραζόταν πολύ εύκολα και είχε δύσπνοια, που τον δυσκόλευε πολλές φορές ακόμα και να περπατήσει. Ολα αυτά τον οδήγησαν στη μελαγχολία, ένα πρόβλημα που τον βασάνιζε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Το χειρουργείο είχε γίνει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και κράτησε 1,5 ώρα. Την πρώτη βραδιά παρέμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τρεις ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο: «Με κράτησαν μία μέρα στη ΜΕΘ για παρακολούθηση και μετά πήγα στο δωμάτιο όπου με είχαν συνδεδεμένο μ’ ένα μόνιτορ, για να παρακολουθούν το φλεβόκομβο, δηλαδή τη μικρή λωρίδα μυϊκού ιστού που βρίσκεται στο άνω οπίσθιο τμήμα του δεξιού κόλπου της καρδιάς. Αποστολή του φλεβόκομβου είναι να ελέγχει τη συχνότητα του παλμού ολόκληρης της καρδιάς».

Ο καρδιοχειρουργός ουσιαστικά έκανε τρεις τρύπες λίγων εκατοστών από τα πλευρά και έβαλε ένα καθετήρα, με στόχο να φτάσει στην καρδιά. Εκεί ουσιαστικά έκανε ένα έγκαυμα περιμετρικά της καρδιάς, με στόχο να διορθώσει το φλεβόκομβο ώστε να δίνει το σωστό καρδιακό παλμό.

«Ηρθα στο χείλος του γκρεμού»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρχή του κακού για τον κ. Φικιώρη ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Τότε γνώρισε το τσιγάρο και παρέμεινε καπνιστής μέχρι την ηλικία των 55 ετών. Το τίμημα της απόλαυσης του καπνού ήταν, φυσικά, η υγειά του: «Ημουν τόσο μ… ας! Υποθήκευσα την υγειά μου, με συνέπεια στα 55 μου να έχω γίνει 130 κιλά και να υποφέρω από τις κακές συνέπειες της παχυσαρκίας. Ολα τα είχα: χοληστερίνη, προβλήματα με το συκώτι μου, τα έντερα. Δεν μπορούσα να κάνω δέκα βήματα. Επαθα μέχρι και βαριά μελαγχολία! Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής και τα κατάφερα. Το πρώτο που έκανα ήταν να κόψω το τσιγάρο και να χάσω τριάντα οχτώ κιλά. Σήμερα είμαι 61 ετών και λέω στους καπνιστές: “Μα… ς, κόψτε το τσιγάρο!” Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού», έλεγε σε συνεντεύξεις του ο Ανδρέας Φικιώρης.

Uncategorized

16.07.2024

Κως: Σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο επιχειρηματίας μετά από συμπλοκή για τη διεκδίκηση ενός πελάτη

Οι έρευνες των αστυνομικών για τη συμπλοκή βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους αξιωματικούς που τις χειρίζονται, να ψάχνουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής

08.07.2024

Δείτε πώς ο καφές επηρεάζει τον υποθυρεοειδισμό – Τα πιθανά οφέλη

Ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες, οδηγώντας σε διάφορα μεταβολικά προβλήματα

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

19.09.2024

Φριτέζες αέρος: Η επανάσταση στη μαγειρική! Μάθετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας Air Fryer σήμερα!

Πώς η «μαγική» αυτή συσκευή θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

19.09.2024

Πρόβλημα στύσης: Τι το προκαλεί; – Οι μισοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών το έχουν βιώσει

Η στυτική δυσλειτουργία προκαλεί άγχος, ενοχή και φόβο ενώ στους ερωτικούς παρτενέρ ανησυχία, αμφισβήτηση ακόμα και θυμό

18.09.2024

Νέα μελέτη αναλύει τον περίπλοκο ρόλο που παίζει η μοναξιά σε 26 παθήσεις

18.09.2024

Γαλλία: 61χρονη τυφλώθηκε προσωρινά από τη βαφή μαλλιών που έκανε μόνη της στο σπίτι

18.09.2024

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα rapid test για τον κορωνοϊό και τη γρίπη

18.09.2024

Αλήθεια ή μύθος ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

18.09.2024

Δείτε πώς η ευλυγισία επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής

18.09.2024

MAL: Αυτή είναι η νέα ομάδα αίματος που ανακάλυψαν ερευνητές στη Βρετανία

17.09.2024

Αυτό πρέπει να το ξέρεις: Να τι θέλουν οι γυναίκες στο κρεβάτι ανάλογα με την ηλικία τους

17.09.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το πράσινο τσάι – Οι πιθανές παρενέργειες