Συνέδρια

«Ξαναγράφοντας την Ογκολογία: Το νέο πρότυπο»

Τo 27ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας (27ο ΕΣΚΟ), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) με τίτλο, «Ξαναγράφοντας την Ογκολογία: το νέο πρότυπο», θα διεξαχθεί στις 13 έως 15 Μαΐου 2021.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν οι πρωτοποριακές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί σε βασικούς τομείς της έρευνας και της θεραπείας του καρκίνου καθώς και οι νέες ανακαλύψεις και οι σημαντικές προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον.

Η μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και η ιατρική ακριβείας στην ογκολογία σηματοδοτεί πλέον μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη της πολυπλοκότητας του καρκίνου επιβάλλει τη συνεργασία διεπιστημονικών ομάδων υψηλού επιπέδου, για τον σχεδιασμό και εφαρμογή της βέλτιστης θεραπευτικής προσέγγισης.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια  έχει καταστεί σαφής η αναγκαιότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του καρκίνου που ενσωματώνει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα.

Τέλος, η πανδημία COVID-19 ανέδειξε με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι είναι αναγκαία η διασφάλιση αυτής της συνολικής αντιμετώπισης του καρκίνου ώστε να μην αποτελέσει την επόμενη πανδημία.    

Η Ογκολογία λοιπόν ξαναγράφεται από την αρχή και η ΕΟΠΕ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους επιστήμονες υγείας για την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις νέες στρατηγικές και τις καινοτόμες θεραπευτικές εξελίξεις που χρειάζεται να ενσωματωθούν στο νέο πρότυπο της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Στις εργασίες του 27ου ΕΣΚΟ συμμετέχουν: η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, η Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος – Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας και η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με παρουσιάσεις διακεκριμένων επιστημόνων από κέντρα της Ελλάδας αλλά και από σημαντικά ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σε κοινή δήλωση, οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης υπογράμμισαν ότι το νέο πρότυπο της αντιμετώπισης του καρκίνου είναι εδώ και ότι απαιτείται συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας για την βέλτιστη ανάπτυξη και εφαρμογή του στην καθημερινή κλινική πρακτική.  

Φιλοδοξούμε ότι το 27ο ΕΣΚΟ θα δώσει την δυνατότητα αυτή και ταυτόχρονα θα αποτελέσει τη βάση γόνιμων συζητήσεων και προβληματισμών.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site του 27ου ΕΣΚΟ https://www.esko2021.gr/

 

 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

19.09.2024

Φριτέζες αέρος: Η επανάσταση στη μαγειρική! Μάθετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας Air Fryer σήμερα!

Πώς η «μαγική» αυτή συσκευή θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

19.09.2024

Πρόβλημα στύσης: Τι το προκαλεί; – Οι μισοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών το έχουν βιώσει

Η στυτική δυσλειτουργία προκαλεί άγχος, ενοχή και φόβο ενώ στους ερωτικούς παρτενέρ ανησυχία, αμφισβήτηση ακόμα και θυμό

18.09.2024

Νέα μελέτη αναλύει τον περίπλοκο ρόλο που παίζει η μοναξιά σε 26 παθήσεις

18.09.2024

Γαλλία: 61χρονη τυφλώθηκε προσωρινά από τη βαφή μαλλιών που έκανε μόνη της στο σπίτι

18.09.2024

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα rapid test για τον κορωνοϊό και τη γρίπη

18.09.2024

Αλήθεια ή μύθος ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

18.09.2024

Δείτε πώς η ευλυγισία επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής

18.09.2024

MAL: Αυτή είναι η νέα ομάδα αίματος που ανακάλυψαν ερευνητές στη Βρετανία

17.09.2024

Αυτό πρέπει να το ξέρεις: Να τι θέλουν οι γυναίκες στο κρεβάτι ανάλογα με την ηλικία τους

17.09.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το πράσινο τσάι – Οι πιθανές παρενέργειες