Εγκυμοσύνη

Εμβόλια COVID και εγκυμοσύνη: Τηλεφωνική γραμμή για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση

Εμβόλια COVID και εγκυμοσύνη: Τηλεφωνική γραμμή για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση
AddThis Website Tools

«Έλλειμμα πληροφόρησης» για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού έναντι της  COVID-19 κατά την κύηση διαπιστώνει η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας και μαζί με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ προχωρούν σε δράσεις ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, «καθημερινά βλέπουμε έγκυες να νοσούν σοβαρά.

Ένας στους έξι ασθενείς με λοίμωξη CΟVID-19 στη Βρετανία που χρειάστηκαν παράκαμψη των πνευμόνων με εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη (Ecmo) μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021 ήταν μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το Βρετανικό Σύστημα Υγείας».

Με στόχο την «έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για να μη χαθεί καμία άλλη γυναίκα τόσο άδικα», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, παραχώρησε την προσωπική γραμμή του για τη δημιουργία της συμβουλευτικής «Γραμμής ελπίδας για έγκυες και νέες γυναίκες», 213 2039142, από τις 10:00 το πρωί τις 18:00.

Απαντήσεις δίνουν μαιευτήρες γυναικολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η HOPEgenesis, υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 19:00, με θέμα:

COVID-19, Εγκυμοσύνη και Εμβόλια», attikorama2021.gr, με στόχο την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και του κοινού από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με τις επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19 στις μέλλουσες μητέρες και για τα οφέλη από τον εμβολιασμό.

Την εκδήλωση χαιρετίζουν: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο πρύτανης ΕΚΠΑ, καθηγητής Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα έχουν αποσταλεί διαδικτυακά.

Η εγγραφή είναι δωρεάν στο https://attikorama.conferre.gr/.

Εγκυμοσύνη

06.03.2025

Δείτε ποια είναι τα κοινά συμπτώματα εγκυμοσύνης

Μπορεί να νιώσετε το σώμα σας να αλλάζει προτού καν καταλάβετε ότι είστε έγκυος

22.08.2024

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμα και ένα τσιγάρο καθημερινά στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του μωρού

Νέα μελέτη προειδοποιεί ότι μόνο ένα ή δύο τσιγάρα καθημερινά πριν ή κατά την εγκυμοσύνη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των νεογνών. Τα βρέφη έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό εάν οι μητέρες τους κάπνιζαν ένα ή δύο τσιγάρα την ημέρα πριν από την εγκυμοσύνη, ανακάλυψαν ερευνητές. Αυτά τα […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

04.04.2025

Social media: Πώς η υπερβολική ψηφιακή αλληλεπίδραση προκαλεί «κοινωνικό διαβήτη»

Πώς τα social media οδηγούν σε συναισθηματική απομόνωση

04.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

Ανακαλύψτε τη δύναμη της S-CURVE, για σφιχτούς, καλοσχηματισμένους γλουτούς με φυσική λάμψη και απαλότητα – χωρίς νυστέρι!

04.04.2025

ΕΟΦ: Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμάκων – Δείτε ποιες είναι

04.04.2025

Αξίζουν μια θέση στην καθημερινότητά σου: Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν καλό στο δέρμα

04.04.2025

Ποιες τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου

04.04.2025

Τι προκαλεί κατάθλιψη – Tι δείχνει νέα έρευνα

04.04.2025

Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε μια… μπανάνα πριν κοιμηθείτε

04.04.2025

HΠΑ: 19χρονη μολύνθηκε με τον «ιό του φιλιού» και απέκτησε τρεις ανίατες ασθένειες!

04.04.2025

Έχετε τριχόπτωση ή θέλετε ενίσχυση της τριχοφυΐας; Δοκιμάστε τη λοσιόν τσουκνίδας με δώρο χειροποίητο σαπούνι!

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα