Όσοι είναι συχνοί επισκέπτες των επιστημονικών ιστοσελίδων και εντύπων και γενικότερα νοιάζονται για τις εξελίξεις γύρω απο τα θέματα υγείας, είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο, υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές.
Οι ερευνητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Sacred Heart, στη Ρώμη, πραγματοποίησαν μελέτη με περισσότερους από 1.000 εθελοντές, για να διαπιστώσουν πόσο επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία η συχνή έκθεση σε νέες επιστημονικές πληροφορίες.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι εθελοντές εκτίθεντο περισσότερο σε ιατρικές ειδήσεις από εφημερίδες, τηλεόραση και διαδίκτυο, ακολουθούσαν πιο υγιεινή διατροφή σε σύγκριση με όσους ήταν λιγότερο καλά ενημερωμένοι.
Στην πραγματικότητα, οι ενημερωμένοι εθελοντές έτρωγαν περισσότερα φρούτα και φρέσκα ψάρια, καθώς και λιγότερα ζωικής προελεύσεως λίπη, ενώ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να είναι παχύσαρκοι και να πάσχουν από καρδιοπάθεια ή καρκίνος.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αμέρικο Μπονάνι, η έρευνα εστιάσθηκε στην υιοθέτηση ή μη των επιταγών της μεσογειακής διατροφής, η οποία τεκμηριωμένα είναι η καλύτερη για την προάσπιση της υγείας και την μείωση του κινδύνου εκδηλώσεως χρόνιων και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.