Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.
Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου
- Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
- Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.
https://youtu.be/CQPLo8hECWg
1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες τριμμένες
1 κονσέρβα κρέμα του κοτόσουπα
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. ξινή κρέμα.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
220 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο.
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 176 Κελσίου. Ρίξτε τις τριμμένες πατάτες σας, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί τζέντας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να είναι αφρώδη και να έχει ροδίσει το μείγμα σας.