Προϊόντα & Υπηρεσίες

Η Pfizer παρουσιάζει το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) της Θεσσαλονίκης

Συναντήσεις με τις πανεπιστημιακές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναζήτηση δυνατότητας συνεργειών, αλλά και παρουσίαση των ευκαιριών σταδιοδρομίας στο Κέντρο.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας (Digitaland Technology Hub) στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, στις 13 Ιανουαρίου 2021, τα στελέχη της εταιρείας Pfizer παρουσίασαν το Κέντρο στον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Ανδρέα Μπουντουβή και σε σημαντικό αριθμό μελών ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΜΠ παρουσίασαν με τη σειρά τους το Ίδρυμα και τα τμήματά του, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, καθώς και την μέθοδο συνεργασίας του Ιδρύματος με ιδιωτικούς φορείς, ενώ, συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τμήματα του ΕΜΠ για τη διαμόρφωση συνεργασιών, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των φοιτητών για τις δυνατότητες καριέρας στο Κέντρο, όσο και σε επίπεδο καινοτομίας/έρευνας και ανάπτυξης.

Ο καθηγητής κύριος Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι σημαντική η παρουσία της Pfizer στη χώρα μας.

Ενισχύει το τοπικό επιστημονικό οικοσύστημα  προσφέροντας μεγάλες και πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας, διεθνούς εμβέλειας, με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα καθώς και υψηλού επιπέδου επαγγελματική απασχόληση νέων επιστημόνων και συνεπώς συγκράτηση άξιου ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα.

Οι προοπτικές συνεργασίας  του Digital Hub της Pfizer με το ΕΜΠ είναι εξαιρετικές.

Ήδη από την πρώτη επίσημη συνάντηση, και σε έδαφος που είχε διαμορφωθεί σε προηγούμενες προκαταρκτικές επαφές, εντοπίστηκαν συγκεκριμένες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος με ερευνητικές ομάδες των Σχολών του ΕΜΠ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Συζητείται ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει από πρακτική άσκηση φοιτητών ή εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέχρι και ενδεχόμενες συνέργειες ερευνητικού και καινοτομικού προσανατολισμού.

Προγραμματίζεται, επίσης, η διαδικτυακή επικοινωνία της Pfizer με τη φοιτητική κοινότητα του ΕΜΠ με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων της εταιρίας και τη διέγερση του ενδιαφέροντος συμμετοχής και μελλοντικής συνεργασίας.»

Επίσης, στις 10 Φεβρουαρίου 2021, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Κέντρο στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο και σε μέλη ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΚΠΑ παρουσίασαν με τη σειρά τους ερευνητικά αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται τα τμήματα Πληροφορικής, Φαρμακευτικής, Χημείας του ΕΚΠΑ ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα τμήματα με σκοπό τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Ο καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε σχετικά:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Pfizer να προχωρήσει στην  Ίδρυση του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) στη Θεσσαλονίκη και εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον επικεφαλής του Κέντρου κ. NicoGariboldi για τη συνάντηση αυτή προκειμένου να συζητηθούν κοινά ενδιαφέροντα και στόχοι και να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας μας.

Η δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων μας σε Εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Pfizer και η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου μας με αντίστοιχες ομάδες του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer, σε ποικίλα αντικείμενα,  είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη  κοινών δράσεων».

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, κ. Nico Gariboldi, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να γνωρίσουν τους στόχους και το όραμα του Κέντρου, αλλά να γνωρίσουμε και εμείς πιθανούς μελλοντικούς εργαζόμενους και συνεργάτες.

Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης, ως Pfizer αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας για τη δημιουργία του Κέντρου.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, δημιουργούν υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες και με το ερευνητικό τους έργο ενδυναμώνουν την ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Νιώθουμε πολύ τυχεροί που θα ζούμε από κοντά τα επιστημονικά επιτεύγματα των ελληνικών Πανεπιστημίων και που σε κάποια από αυτά ευελπιστούμε ότι θα είμαστε συμμέτοχοι, ώστε να βελτιώνουμε από κοινού την ζωή των ασθενών».

Οι απόφοιτοι των παραπάνω σχολών, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τις νέες θέσεις εργασίας στο Κέντρο:

https://digitalhub.pfizer.com/open-positions

PfizerInc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής.

Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

 Κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας PFIZER

Αναπτύσσουμε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που οδηγούν σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.

Εργαζόμαστε  με αριστεία, θάρρος, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες  ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όραμα

Στοχεύοντας να κερδίσουμε τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου,  προσπαθούμε να παρέχουμε ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Πώς δουλεύουμε

Εφαρμόζουμε μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, για να αναπτύξουμε ψηφιακές λύσεις.

Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε όλο και πιο χρήσιμοι για τη ζωή των ασθενών μας μέσω  καινοτομιών.

Παραδίδουμε αποτελέσματα μετά από πολυεπιστημονική προσέγγιση

Επιδιώκουμε την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών που οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά πεδία, από τη θεραπευτική, έως τη σχεδιαστική σκέψη, την ανάλυση δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Είμαστε τμήμα  ενός παγκόσμιου δικτύου

Είμαστε μια ομάδα  διαφορετικών ανθρώπων, με επαφές σε όλο τον κόσμο , που αλληλεπιδρά με το εξωτερικό τοπικό «οικοσύστημα» για τη διευκόλυνση  συνεργασιών με γνώμονα την αμοιβαία εξέλιξη.

Χρησιμοποιούμε μια ευέλικτη διαδικασία συν-δημιουργίας

Συνεργαζόμαστε με συναδέλφους, συνεργάτες, ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους από όλο τον κόσμο, για να επιταχύνουμε καινοτομίες και να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το παγκόσμιο δίκτυό μας

Το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Pfizer είναι τμήμα  του δικτύου της Pfizer.

Το ευρύ δίκτυο ειδικών μας περιλαμβάνει από νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας ως  και γνωστές  εταιρείες τεχνολογίας.

Είμαστε επίσης μέλος μίας πληθώρας πρωτοβουλιών καινοτομίας. Μάθετε περισσότερα για εμάς.

PP-PFE-GRC-0719-APR21

Προϊόντα & Υπηρεσίες

18.12.2024

Φριτέζες αέρος: Η επανάσταση στη μαγειρική! Μάθετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας Air Fryer σήμερα!

Πώς η «μαγική» αυτή συσκευή θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

12.12.2024

Διπλάσια γεύση, μισός χρόνος: Το νέο Air Fryer με διπλό κάδο και χωρητικότητα 8Lt είναι εδώ!

Αποκτήστε την τώρα μόνο με 95,90€ – Προσφορά που δε χάνεται!

10.12.2024

Έχετε τριχόπτωση ή θέλετε ενίσχυση της τριχοφυΐας; Δοκιμάστε τη λοσιόν τσουκνίδας με δώρο χειροποίητο σαπούνι!

10.12.2024

Διπλάσια γεύση, μισός χρόνος: Το νέο Air Fryer με διπλό κάδο και χωρητικότητα 8Lt είναι εδώ!

10.12.2024

Άμεση ανακούφιση από πόνους: Δοκιμάστε τα ισχυρά Valsamo & Blue Gel – Διπλή προσφορά 1+1 δώρο!

10.12.2024

VIP: To συμπλήρωμα διατροφής που εκτινάσσει την λίμπιντό σας με «μαγική» φυτική φόρμουλα

10.12.2024

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Το ιδανικό δώρο για τις γιορτές!

07.12.2024

ERYTHROFORTE JOY: Η απόλυτη φροντίδα για το ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα

06.12.2024

HAPI END: Η 100% φυτική λύση για την βελτίωση της σεξουαλικής υγείας και απόδοσης

05.12.2024

VIP: To συμπλήρωμα διατροφής που εκτινάσσει την λίμπιντό σας με «μαγική» φυτική φόρμουλα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

18.12.2024

Η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση κρασιού βοηθά άτομα με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου – Τι έδειξε έρευνα

Οι ερευνητές μέτρησαν την ποσότητα μιας χημικής ουσίας, η οποία βρίσκεται στα σταφύλια και στα προϊόντα σταφυλιού

18.12.2024

Αυτά είναι τα δύο φρούτα που προστατεύουν από την άνοια

Τι έδειξε μελέτη

18.12.2024

Εμβόλιο κατά του καρκίνου από τη Ρωσία: Καμπή στην ιστορία της Ιατρικής και της Ανθρωπότητας

18.12.2024

Φριτέζες αέρος: Η επανάσταση στη μαγειρική! Μάθετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας Air Fryer σήμερα!

18.12.2024

Διατροφολόγος αποκαλύπτει: Τι θα συμβεί αν φάτε πολύ χαβιάρι

17.12.2024

Οι οδηγοί ταξί και ασθενοφόρων εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από Αλτσχάιμερ – Τι έδειξε νέα μελέτη

17.12.2024

Αυτές είναι οι έξι τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και δυνατά νύχια

17.12.2024

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής για τον ύπνο – Δείτε ποιο αφορά

12.12.2024

Το σύμπλεγμα του μάρτυρα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

12.12.2024

Χαμηλά λεμφοκύτταρα: Ποιες οι αιτίες, τα συμπτώματα και τι να κάνετε για να τα ανεβάσετε