Φάρμακα

Δ.Γάκης: «Ο Α.Μπουρλά δεν θα καταθέσει στην ειδική επιτροπή της ΕΕ για τα εμβόλια – Η μπόχα έρχεται από τις Βρυξέλλες»

Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δ.Γάκης παρεμβαίνει για το δημοσίευμα του Politico το οποίο αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ακύρωσε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-1 και όπως λέει χαρακτηριστικά «από τις Βρυξέλλες έρχεται η μπόχα».

Ο Α.Μπουρλά ακύρωσε την κατάθεση για να μην αντιμετωπίσει «ενοχλητικές» ερωτήσεις για το πως συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια μετά από έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Με βάση την έκθεση αυτή προκύπτει ότι υπήρχαν προσωπικές επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεση συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021.

Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Με λίγα λόγια η συμφωνία για τα εμβόλια της Pfizer συνήφθη με ΑΚΡΩΣ αδιαφανείς διαδικασίες και προσωπική συμμετοχή της Προέδρου της Κομισιόν!

«POLITICO: Ο ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ .

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, απέσυρε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα και η οποία έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με τις επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, του μεγαλύτερου προμηθευτή των εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ, είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής στις 10 Οκτωβρίου.

Η επιτροπή συναντάται με βασικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων της ΕΕ για να αντλήσει διδάγματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών.

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.»

«Η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt, δήλωσε στο POLITICO ότι λυπάται βαθύτατα για την απόφαση της Pfizer»

«Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεση συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021. Αυτό ήταν μια απόκλιση από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθήθηκε με άλλες συμβάσεις, όπου μια κοινή διαπραγματευτική ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους της Επιτροπής και των χωρών μελών διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες.»

«Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Ήδη από το 2021, οι New York Times ανέφεραν τη φαινομενικά άνετη σχέση μεταξύ Μπουρλά και φον ντερ Λάιεν, με τους δύο να ανταλλάσσουν μηνύματα κειμένου κατά την προετοιμασία της συμφωνίας.»

#Δεν έχω αλλάξει τίποτε. Έκανα, όσο πιο πιστή μετάφραση μπορούσα. Αν έφτασε στην μύτη σας μια μπόχα, να ξέρετε ότι προέρχεται από τις Βρυξέλλες.

#Υπάρχουν πολλοί που την μυρίστηκαν από την αρχή, πχ Κούβελας, Γάκης κλπ. Η προϋπηρεσία στις Βρυξέλες, φταίει που όξυνε την μύτη…

#Αναμένω συνέχεια…»

Φάρμακα

11.04.2025

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Ξεκινά η χορήγηση εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε κλινική δοκιμή

Το εμβόλιο θα χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που πληρούν τα ιατρικά κριτήρια

10.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

Ανακαλύψτε τη δύναμη της S-CURVE, για σφιχτούς, καλοσχηματισμένους γλουτούς με φυσική λάμψη και απαλότητα – χωρίς νυστέρι!

10.04.2025

Διπλάσια γεύση, μισός χρόνος: Το νέο Air Fryer με διπλό κάδο και χωρητικότητα 8Lt είναι εδώ!

09.04.2025

Έχετε τριχόπτωση ή θέλετε ενίσχυση της τριχοφυΐας; Δοκιμάστε τη λοσιόν τσουκνίδας με δώρο χειροποίητο σαπούνι!

09.04.2025

Support Immune Protein: Η φυτική λύση για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τόνωση του οργανισμού & των μυών

08.04.2025

Φριτέζες αέρος: Η επανάσταση στη μαγειρική! Μάθετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας Air Fryer σήμερα!

08.04.2025

Support Immune Protein: Η φυτική λύση για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τόνωση του οργανισμού & των μυών

08.04.2025

VIP με σοκολάτα: Ο απόλυτος συνδυασμός σοκολάτας και αφροδισιακών ουσιών που θα διεγείρει τις αισθήσεις σας!

04.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

04.04.2025

ΕΟΦ: Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμάκων – Δείτε ποιες είναι

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

11.04.2025

Αυτές είναι οι δύο δίαιτες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι δύο δίαιτες προκάλεσαν αλλαγές στο μικροβίωμα των συμμετεχόντων

11.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πώς η Nomophobia συνδέεται με τον ναρκισσισμό

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

11.04.2025

Με πόσα βήματα την ημέρα αρχίζει η απώλεια των περιττών κιλών

11.04.2025

Λευκό ή καστανό ρύζι; Ποιο είναι το πιο υγιεινό για την καρδιά και τον οργανισμό

11.04.2025

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Ξεκινά η χορήγηση εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε κλινική δοκιμή

10.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

10.04.2025

Διπλάσια γεύση, μισός χρόνος: Το νέο Air Fryer με διπλό κάδο και χωρητικότητα 8Lt είναι εδώ!

10.04.2025

Όσοι καταναλώνουν οκτώ ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα έχουν αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικές βλάβες

10.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν τα νύχια σας δείχνει πόσο γρήγορα γερνάτε

10.04.2025

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά