Το Πάσχα πέρασε και ένα ερώτημα που έχουμε οι περισσότεροι είναι πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα πασχαλινά αυγά εντός και εκτός ψυγείου.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα βραστά αυγά, είτε με κέλυφος είτε χωρίς, διατηρούνται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες.
Ωστόσο, προτείνεται να φυλάσσονται σε αεροστεγείς σακούλες που περιορίζουν τον αέρα, για να μειωθεί η ανάπτυξη τυχόν βακτηρίων.
Επίσης, ακόμα και αν τα καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα, αν το αυγό φαίνεται χαλασμένο ή μυρίζει, τότε καλύτερα να το πετάξετε και να μην το καταναλώσετε.
Από την άλλη, τα βραστά αυγά που μένουν εκτός ψυγείου και διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μέχρι 2 ώρες.
Ειδικά, αν έχετε βγάλει το κέλυφος του αυγού, καλό θα ήταν να το καταναλώσετε το συντομότερο. Ακόμα και αν ήταν στο ψυγείο, αν τα βγάλετε εκτός, θα πρέπει να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες ώρες.
Επιπλέον, η αμερικανική Υπηρεσία δεν συνιστά τη φύλαξη των βραστών αυγών στην κατάψυξη.