Το κατσικίσιο γάλα βοηθάει στην καταπολέμηση του γαστρικού έλκους, της αρτηριοσκλήρυνσης, της σιδηροπενίας, και της οστεοπόρωσης.
Λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του, το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες.
Η σύσταση του είναι παρόμοια με τα υγρά του στομάχου, γι’ αυτό χωνεύεται εύκολα και δεν μας φουσκώνει.
Πρακτικά αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητα του σε λακτόζη, είναι μικρότερη από τα υπόλοιπα γάλατα.
Το πολυτιμότερο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό
-Είναι πλούσιο σε:
-ασβέστιο,
-μαγνήσιο,
-φώσφορο ,και,
-μαγγάνιο, στοιχεία που συμβάλουν στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος.
Μεταλλικά στοιχεία όπως:
-το ασβέστιο,
-ο σίδηρος και,
-ο φώσφορος, μεταβολίζονται καλύτερα με τη βοήθεια του κατσικίσιου γάλακτος, με αποτέλεσμα να απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό.
- Περιέχει τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό μας από την αρτηριοσκλήρυνση.
- Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα που συνιστώνται σε θεραπείες ασθενειών όπως: στεφανιαίες νόσοι και εντερικές διαταραχές.