Είναι σε θέση οι τροφές που καταναλώνουμε να μας προκαλέσουν ημικρανία;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι, είναι δυνατόν να συμβεί. Ή να επιδεινώσουν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.
Μάλιστα, συγκεκριμένες τροφές έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση ημικρανίας.
-Τυριά: Τα τυριά (ειδικά τα ώριμα, π.χ. παρμεζάνα, ροκφόρ, προβολόνε, τσένταρ, μπρι, καμαμπέρ, έμενταλ, γκούντα) έχουν συσχετισθεί με την εκδήλωση ημικρανίας, λόγω της τυραμίνης που περιέχουν.
Τα αποξηραμένα φρούτα, τα φασόλια, τα κουκιά και ορισμένα προϊόντα ζύμωσης, όπως τα λαχανικά τουρσί και η μπίρα, περιέχουν τυραμίνη.
-Σοκολάτα: Έρευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με την εκδήλωση ημικρανίας, λόγω της θεοβρωμίνης, της καφεΐνης και ορισμένων αμινών που περιέχει.
-Παγωμένα τρόφιμα και ροφήματα: Τα τρόφιμα και τα ροφήματα σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση ημικρανίας, αφού προκαλούν σύσπαση των αγγείων που βρίσκονται γύρω από τον λαιμό και το στόμα.
-Νιτρώδη άλατα: Εντοπίζονται σε αλλαντικά και προμαγειρεμένα τρόφιμα και έχει φανεί ότι ίσως να επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ημικρανίας.
-Γλουταμινικό μονονάτριο: Εντοπίζεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, προϊόντα σόγιας, συσκευασμένα έτοιμα γεύματα ασιατικών φαγητών, προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος και πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα.
Πρόκειται για ένα συστατικό που έχει ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση ημικρανίας σε ανθρώπους με ευαισθησία.
Εμφάνιση ημικρανίας μπορεί να προκαλέσουν και τα ακόλουθα:
-Αβοκάντο, μπανάνα, εσπεριδοειδή.
–Κρέατα με νιτρικά άλατα
–Κρεμμύδια
–Καφεΐνη: Πλούσιες πηγές καφεΐνης είναι ο καφές και τα ποτά τύπου cola.