Mεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (ενήλικες αλλά και παιδιά) δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ημερήσιες ποσότητες βιταμινών όπως η βιταμίνη D και το φολικό οξύ και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος.
Πολλά από τα τρόφιμα σήμερα μπορεί να παρουσιάζονται ως «υγιεινά» με βάση τη μειωμένη περιεκτικότητα σε κάποια θρεπτικά συστατικά, όπως κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, εντούτοις υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για τα θρεπτικά συστατικά.
Το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση του περιεχομένου των θρεπτικών συστατικών σε σχέση με το ενεργειακό περιεχόμενο των τροφίμων.
Η θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων βοηθά όχι μόνο στην αναγνώριση και τη θεραπεία διατροφικών ανεπαρκειών, αλλά και στην πρόληψή τους. Μια θρεπτικά πλούσια διατροφή είναι σημαντική για τη γενική υγεία και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως η καρδιακή νόσος, o διαβήτης τύπου 2 και ορισμένα είδη καρκίνου.
Δείτε ποιες είναι οι πλέον κοινές διατροφικές ελλείψεις και πώς θα τις αναγνωρίσετε:
https://youtu.be/Sj-ZAVVahBQ