Στην περίοδο της καραντίνας που διανύουμε, η όρεξη μας για φαγητό και για λιχουδιές γενικά, έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο. Γι’αυτό και εμείς ψάχνουμε και σου βρίσκουμε τον πιο δυνατό υγιεινό τρόπο παρασκευής αυτών των λιχουδιών! Εδώ θα διαβάσεις πως να φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ μπανάνας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1 κούπα νιφάδες βρώμη
- 2 αυγά (όχι μικρά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 κούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή στέβια ή ζάχαρη της επιλογής σας
- 1 κγ βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κγ κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- Προαιρετικά για το ντεκόρ : 1/3 κομμάτια μαύρης σοκολάτα χωρίς ζάχαρη – αμυγδαλοβούτυρο / φυστικοβούτυρο κλπ
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C βαθμούς Κελσίου.
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε μισό από το μείγμα στη φόρμα για κέικ την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα με τη σκόνη κακάο και το ρίχνουμε πάνω απο το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
- Τσεκάρουμε Με μία οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι εάν το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στην φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Εάν θελουμε στολίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
- Καλή απόλαυση