Πόσο συχνά σου επιτρέπεται η κατανάλωση λιπαρών φαγητών και ειδικά μάλιστα εάν θέλεις να αδυνατίσεις; Και όμως υπάρχει μία κατηγορία τροφών που όχι μόνο είναι πλούσια σε καλά λιπαρά (έως και 75% ), αλλά συμβάλει και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερου λίπους. Ποιά είναι αυτή;
Δεν είναι άλλη φυσικά εκτός από τους θρεπτικούς και πολύ ωφέλιμους για την υγεία ξηρούς καρπούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα από το Loma Linda University της California τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φωτοχημικών.
Οι παραπάνω ξηροί καρποί μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, ενώ η καθημερινή τους κατανάλωση συμβάλει στη μείωση έως και 7% του μεταβολικού συνδρόμου.