Οι περισσότεροι επιστήμονες εστιάζουν στις τροφές που κάνουν καλό στην εγκεφαλική λειτουργία. Ωστόσο ελάχιστοι επικεντρώνονται σ’ εκείνες που αποδυναμώνουν τον εγκέφαλο και προκαλούν τόσο ελλειμματική προσοχή όσο και αδυναμία συγκέντρωσης στο άτομο.
Οι τέσσερις τροφές που εμποδίζουν την λειτουργία του εγκεφάλου είναι οι ακόλουθες:
Γλυκά
Η κατανάλωση ζάχαρης επί μακρόν οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, εμποδίζοντας τη σωστή αφομοίωση των πληροφοριών.
Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, δεν επιτρέπει την καθαρή σκέψη και την απομνημόνευση των πληροφοριών.
Πρόχειρο φαγητό
Το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, προκαλεί στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.
Αλάτι
Το αλάτι επηρεάζει τη νοητική λειτουργία και εμποδίζει την καθαρή σκέψη.